Pädilahjoitus piristää Hoivatien asukkaita

Arina lahjoitti neljäkymmentä pädiä Hoivatien asumispalvelujen asukkaiden iloksi ja hyödyksi.

16.11.2022

Osuuskauppa Arinalla on isona toimijana käytössä paljon elektroniikkaa: tietokoneita, kassakoneita, puhelimia ja muita laitteita. Käytöstä poistetut laitteet kierrätetään pari kertaa vuodessa siihen erikoistuneen yrityksen kautta, jolta saa myös vastuullisuusraportin kierrätyksen vaikuttavuudesta.

– Meillä vapautui järjestelmäuudistuksen takia Prismojen verkkokauppatilausten keräilyssä käytettyjä hyväkuntoisia, vuoden 2019 iPadeja. Mietittiin, että Pohjois-Suomi-hengessä näille voisi löytyä parempikin sijoituspaikka, kertoo Kari Seinijoki, Arinan tietohallintopäällikkö.

– Neljäkymmentä pädiä on iso määrä laitteita ja meille todella merkittävä lahjoitus, kiittelee Juha Alila Hoivatie Oy:ltä.

Hoivatie on ODL:n ja Nuorten Ystävät ry:n omistama yritys, joka tarjoaa sosiaalipalveluja, asumispalveluja, kuntoutusta ja valmennusta vammaisille, ikääntyneille ja lastensuojelun asiakkaille. Hoivatie toimii valtakunnallisesti 18:lla paikkakunnalla, yhtiön perustajaorganisaatioiden taustoista johtuen kuitenkin tiiviisti Pohjois-Suomessa ja juuri Oulun seudulla.


Juha Alila vastaanotti Kari Seinijoelta Arinan verkkokauppajärjestelmän uudistamisen yhteydessä tarpeettomaksi jääneet tabletit. – Näille on luvassa meillä vielä pitkä käyttöikä, Juha toteaa.   Lahjoituksella Arina haluaa tukea pohjoissuomalaisten lasten, ikääntyneiden ja vammaisten osallisuuden mahdollisuuksia.

– Laitteet tulevat meidän asumispalveluihin ja muihin yksiköihin asiakkaiden yhteiskäyttöön. Lapsille tabletit tuovat iloa, niillä voi pelailla ja tehdä läksyjä. Ikäihmisten puolella varsinkin korona-aikana pidetään yhteyttä omaisiin videopuheluilla.