Sponsorointi

Osuuskauppa Arina tukee pohjoisen yhteisöjä

Haluamme hyödyntää osuustoiminnan voimaa edistämällä pohjoissuomalaisten hyvinvointia. Siksi sponsoroimme paikallisia yhteisöjä ja jaamme tukea muun muassa pohjoissuomalaisten lasten ja nuorten toimintaan sekä hyväntekeväisyyteen toimialueellamme.

AJANKOHTAISTA NYT

Pidetään yhdessä pohjoisen puolta: jaossa 50 000 euroa tukea lasten ja nuorten harrastuksiin

Haluamme edistää pohjoissuomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia hyödyntämällä osuustoiminnan voimaa! Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukihaun kohteena keväällä 2022 on tuttuun tapaan lapset ja nuoret.

Tukiäänestys on käynnissä!

Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukihaku on edennyt äänestysvaiheeseen! Tukea hakeneita seuroja, yhdistyksiä ja yhteisöjä voi äänestää ajalla 16.-29.5.2022.

Tuen saajia voivat äänestää kaikki Arinan asiakasomistajatalouteen kuuluvat jäsenet sähköpostilla lähetettävän henkilökohtaisen äänestyslinkin kautta. Linkki lähetetään 16.-17.5. kaikille heille, jotka ovat antaneet asiakastietojensa yhteydessä luvan tutkimuskyselyiden lähettämiseen sekä sähköpostiosoitteensa. Vastaajien kesken arvotaan 3 kpl 50 € S-ryhmän lahjakorttia! Lahjakorttien voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ehdokkaat tuen saajiksi 2022

Tutustu ehdokkaisiin täällä!

Miten tuen saajat valitaan?

Arinan toimialueen seurat ovat voineet hakea tukea ajalla 20.4.–8.5.2022. Osuuskauppa Arina on tarkistanut saapuneista hakemuksista hakijayhteisön ja tuen käyttötarkoituksen kelpoisuuden. Valinnan tuensaajista tekevät Arinan asiakasomistajat äänestämällä suosikkiaan nimettyjen ehdokkaiden joukosta. Tukea myönnetään vähintään 20 eri hakijalle alueellinen tasapuolisuus huomioiden, ja jokainen valituksi tullut yhteisö saa tukea vähintään 500 euroa.

Jotta mahdollisimman moni voisi harrastaa sydämen kyllyydestä

Mieluinen vapaa-ajan harrastus on lapselle ja nuorelle tärkeä. Erilaisissa harrastuksissa oppii uusia taitoja, ryhmässä toimimista sekä pääsee kokemaan onnistumisen iloa ja elämyksiä – siis eväitä elämään niin koulutielle kuin aikanaan tulevalle työuralle. Kun harrastuksen puitteet ovat kunnossa, motivaatio ja kiinnostus säilyvät.

Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukea ovat voineet hakea pohjoissuomalaiset lasten ja nuorten liikuntaseurat, harrastusyhdistykset sekä paikalliset avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt, jotka kohdentavat tukensa lapsille tai nuorille Arinan toimialueella. Toiminnan piirissä tulee olla vähintään 25 kasvuikäistä. Tuen tarve ja käyttötarkoitus vaihtelee yhteisöittäin. Tutustu siis tukea hakeneisiin tahoihin ja käytä ääntäsi!

Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukiohjelma

Osuustoiminta on vastuullista liiketoimintaa. Kun osuuskauppa voi hyvin, se mahdollistaa hyvän, eli tuoton, palauttamisen takaisin alueelle ja yhteisöön. Tänä vuonna ohjaamme yhteisen osuuskauppamme tuottoa sponsorointiin yhteensä noin 300 000 euron edestä. Jaamme keskitetysti 150 000 euroa, eli noin 50 000 euroa kutakin teemaa kohden, minkä lisäksi toteutamme alueellisia sponsorointitekoja.

Jaamme tukea vuosittain kolmelle eri teemalle, jotka ovat

1. Pohjoisen lasten ja nuorten toiminta
Tutustu vuoden 2021 tuensaajiin

2. Pohjoinen hyväntekeväisyys

3. Viihteen ja urheilutapahtumien elämykset asiakasomistajille

Omistaja, sinä olit hyväntekijä

Yhdessä jaoimme vuonna 2021 yli

100 000 euroa

tukea pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan

Yhdessä mahdollistimme vuonna 2021 pohjoisen lasten ja nuorten toimintaa, hyväntekeväisyyttä, elämyksiä ja paikallisia lahjoituksia yhteensä noin

300 000 eurolla

Paikalliset sydänteot

Jokainen pienikin teko on kotiin päin Pohjois-Suomeen. Toimipaikkamme tekevät myös paljon paikallisia sponsorointitekoja oman lähialueensa ihmisten ja yhteisöjen iloksi. Kurkkaa hyvän mielen uutiset täältä:

Katso myös Osuuskauppa Arinan teot pohjoisen puolesta:

Miksi toimimme näin?

Yritysten yhteiskuntavastuuta on peräänkuulutettu vasta viime vuosikymmeninä, mutta osuustoimintaan se on kuulunut aina. Osuuskaupan yhteiskuntavastuu koostuu kolmesta osa-alueesta: taloudellisesta, sosiaalisesta ja ympäristövastuusta – ja sosiaaliseen vastuuseen kuuluu ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen.