Lähiruokasuosikki 2022

Olemme saaneet nauttia Pohjois-Suomen ihanista oman alueen herkuista jo koko kesän. Nyt satokausi on parhaimmillaan, ja on syytä nostaa hattua pohjoissuomalaiselle lähiruoalle!

1.9.2022

Lähiruokasuosikki 2022 on valittu!

Kiitos kaikille äänensä Lähiruokasuosikki 2022 -kisassa antaneille! Äänestys 17 ehdokkaan kesken käytiin 1.-11.9. ja ääniä annettiin kaikkiaan 10 230 kappaletta. Voittajaksi selviytyi Lännentila 1616 äänellä, onnittelut Lumijoelle! Toiseksi eniten ääniä sai Huovisen leipomo (reilut 1 300 ääntä) ja kolmanneksi tiukassa kisassa selviytyi Viskaalin tila (hieman yli 1 200 ääntä). Lähiruokasuosikille luovutettiin kunniakirja. Äänestäneiden kesken arvottiin viisi voittajaa, jotka saivat palkinnoksi lähiruokaa 100 euron arvosta lähimmästä S-kaupasta, onneksi olkoon Pirjo Haikala, Venla Ahonen, Janne Juntunen, Marja Tuhkanen ja Satu Jefremoff.

Lähiruokasuosikki-ehdokkaat

Huovisen Leipomo

Huovisen Leipomo on Oulun vanhin leipomo. Sen juuret ylettyvät pitkälle – yli 80 vuoden takaiseen idylliseen, keltaiseen puutaloon Oulun Kastelliin. Kastellissa sijaitsee edelleen myymälä, jonka yhteydessä on oma gluteeniton leipomo. Maikkulassa leivotaan niin ruoka- kuin kahvileivät, konditoriatuotteet sekä suolaiset tuotteet. Oulun keskustan lähettyviltä Ilmarinkadulta löydät modernin kahvilan, jossa arkisin on tarjolla myös lounasta.

Kasvishovi

Kasvishovi on oululainen perheyritys ja elintarvikkeiden arvostettu asiantuntija. Tarjoamme ruokapöytiinne raikkaita salaatteja, maukkaita majoneesituotteita ja samettisia jälkiruokia – helppoa ja nopeaa, terveellistä syötävää alueella tuotettuja raaka-aineita suosien. Kotivara Oy

Oululainen perheyritys Kotivara on kestomakkaroiden ja muiden kylmäsavuherkkujen asiantuntija. Kylmäsavustuksessa valmista ei tule päivässä eikä kahdessa. Hyvän maun varmistamiseksi kaikki pitää miettiä viimeisen päälle: liha, maustaminen ja kypsennys.

Kylmänen Food Oy

Kylmäsen kokolihatuotteiden, liha- ja kalasäilykkeiden, einesten ja tuoreen lihan tarina alkaa 1900-luvun alusta Oulusta. Vahvasti pohjoissuomalainen Kylmänen toimii nykyään Rantsilassa Pohjois-Pohjanmaalla ja parhaimmalla poronhoitoalueella Sodankylässä. Lapin Krassi

Maistuvaa ja terveellistä kotiruokaa! Lapin Krassi tarjoaa mutkattoman tavan nauttia aitoja makuja. Laatumme perustuu hiottuihin resepteihin ja puhtaisiin raaka-aineisiin.

Toimitamme käsityönä valmistettuja lämpimiä ruokia vähittäiskauppojen palvelutiskeille. Olemme ylpeitä lappilaisista juuristamme ja pyrimme aina käyttämään kotimaisia ja paikallisia raaka-aineita ruoka-annosten kehittelyssä.

Lounastuote

Lounastuote on perinteikäs oululainen valmisruokatalo, jonka keittiössä pohjoissuomalaiset raaka-aineet jalostuvat maukkaiksi laatikoiksi, padoiksi, kiusauksiksi ja kastikkeiksi. Makukin on kodikas, koska sitähän valmisruokamme ovat: hyvää kotiruokaa oikeista raaka-aineista! 80 % raaka-aineistamme on kotimaisia ja lähellä tuotettuja.

Luomukananmunia Lumijoelta Aitoa lähiruokaa, parempaa ihmisille ja eläimille! Luomuruokittujen kanojen munat sisältävät enemmän omega-3-rasvahappoja, vitamiineja ja hivenaineita. Luomukanat saavat elää lajityypilliseen tapaan: niillä on vapaata liikkumatilaa, riittävästi istumaorsia sekä pesät munimiseen ulkoilukauden kestäessä lokakuulle saakka.

Lännentila

Elämyksien maatila Lännentila Lumijoelta on Oulun alueen suurin mansikkatila. Muita Lännentilan tuottamia pohjoisen kesään kuuluvia herkkuja ovat varhaisperuna, herne, sipuli sekä kukka- ja parsakaali. “Haluamme tuoda arkeesi parhaita makuja pohjoisen pelloilta.” Mummon Tiesitkö, että Mummon muusi on ollut Suomen suosituin muusi jo vuosikaudet? yhtä kiloa valmista muusijauhetta kohden käytetään 7 kiloa tuoretta kotimaista perunaa. Entä tiesitkö sen, että Mummon ranskanperunat ovat maan myydyimpiä? Makutestien kestomenestyjissä on vain tippa sydänystävällistä rypsiöljyä eikä tippaakaan lisäaineita.

Oikia

Oikian sipsit valmistetaan puhtaista kotimaisista pohjoisen perunoista Pyhännällä. Oikia sipsi on perunan herkullisimmaksi jalostunut muoto, rapsakka rauhanneuvottelja ja synkkyyden selättäjä. Me uskomme, että vastaus kaikkeen on sipsi. Ai miksi? No sipsi.

Pulla-Pirtti

Toimintansa vuonna 1958 aloittanut oululainen perheyritys, joka leipoo tunteella ja ammattitaidolla jo kolmannessa polvessa. Pulla-Pirtin leipomot sijaitsevat Oulussa Perävainiolla sekä Raahessa, Pattijoella. Pohjois-Suomen vanhimpiin rieskaleipomoihin kuuluva leipomo on ylpeä voidessaan tarjota täysin kotimaisista jauhoista valmistetut leipänsä koko Arinan alueella. Rieskojen lisäksi Pulla-Pirtin tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat niin sämpylät, munkit kuin Runebergin tortut. Putaan Pulla

50% Perinteitä: Meillä perinteet vaalivat hyvän maun salaisuutta. Se on kotimaisuutta, käsillä leipomista ja sukupolvien yli siirtyneitä reseptejä. 100% Laatua: Meille laatu on sitä, ettemme oikaise työssä tai maussa, vaan palvelemme koko sydämellämme. Se on ajan ja vaivan arvoista. 150% Sisua: Meistä sisu antaa kasvun ja kehityksen olosuhteista riippumatta. Se on pohjoissuomalaisuutta, mikä keskittyy hyvään. Putaan Pulla – Pohjoisen Ominta.

Rieskapaikka

Perinteistä Lapin Rieskaa jo vuodesta 1927 sekä kaikki muut suussa sulavat leivonnaiset.

ROOTY

Pohjoisen peruna taipui uuden innovaation avulla nuudeliksi ja riisin kaltaiseksi hipuksi. Tuoreena pakatut ja pakastetut ROOTY-tuotteet ovat lisäaineettomia, laktoosittomia, gluteenittomia, vähähiilihydraattisia ja täysin vegaanisia. ROOTY sopii kaikkiin ruokiin, joissa nuudelit, pasta tai riisi näyttelevät jonkinlaista roolia. Maistuva maku ja vähäisempi hiilarimäärä nyt samassa paketissa!

Rönkä

Parasta lihaa pohjoisesta. Meri-Lapin karitsaa, poronlihaa ja naudanlihaa lähes 100 % omalta alueelta. Yhteistyötä pohjoissuomalaisten tuottajien kanssa vuodesta 1984. Tuohinon Tila

Tuohinon tila on Kempeleessä, Pohjois-Pohjanmaalla toimiva vanha sukutila, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 1579 asti. Haluamme omalta osaltamme olla Pohjoisen puhtaan ruuan puolestapuhuja ja tarjota jokaisen ruokapöytään makuelämyksen, jossa maistuu puhtaan luonnon ympäröimän kauran oikea maku. Viskaalin tila

Viskaalin tilalla Muhoksella kasvatetaan nautakarjaa ekologisesti ja eettisesti. Liha teurastetaan, leikataan ja makkarat valmistetaan pientuotantona käsityönä. Palvituotteet palvataan aidolla leppäsavulla. Hyvän omantunnon punaista lihaa!  

Omistaja, sinä pidät Pohjois-Suomen lähiruoan puolta!