Arinan vaalien tulos julkistettu, paikallisvaikuttajat valittu!

Kiitos kaikille Osuuskauppa Arinan vaaleissa äänensä antaneille! Äänet on laskettu ja tulos on selvillä.

27.4.2022

Kiitos kaikille Osuuskauppa Arinan vaaleissa äänensä antaneille! 13.4.2022 päättyneissä vaaleissa annetut äänet on laskettu ja äänestyksen tulos on selvillä. Lue lisää vaalien tuloksesta, äänestysinnokkuudesta ja valituista paikallisvaikuttajista Arinan tiedotteesta.

Seuraavat Arinan vaalit käydään keväällä 2026.

Osuuskauppavaalit. Onpas kuivakka sana. Miksi ne ovat tärkeät?

Hei, nämä eivät ole poliittiset vaalit. Nyt hoidetaan aidosti paikallisia asioita – oman osuuskauppasi ja oman pohjoisen alueesi sellaisia.

Edustajisto toimii sanansaattajana osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluja ja hyötyjä kehitetään omistajien toiveita tasapuolisesti kuunnellen.

Millainen Osuuskauppa Arinan edustajisto on, on kiinni sinusta ja meistä muista asiakasomistajista, sillä vain meillä on ääni- ja ehdokkuusoikeus oman osuuskauppamme vaaleissa. Muita omistajia ei ole.

Kuka saa äänestää?

Olet automaattisesti äänioikeutettu, jos:

 • olet asiakasomistajataloutesi jäsen ja liittynyt jäseneksi viimeistään 31.12.2021
 • olet suorittanut Osuuskauppa Arinan osuusmaksun joko kokonaan (100 euroa) tai suoritettuasi vähintään 20 euron osaosuusmaksun 31.12.2021 mennessä
 • olet täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden (2022) alkua.

Huomaathan, että jäsentalouden rinnakkaiskorteilla ei voi osallistua vaaleihin. Jos taloutenne vilisee vihreitä kortteja, vaalioikeus on taloutesi yhdellä tai useammalla jäsenellä eli asiakasomistajalla. Siis hänellä, joka on alun perin lunastanut osuuden Osuuskauppa Arinasta.

Miten ääni käytetään? Katso ohjeet äänestyskäytännöistä täältä! Äänioikeutetuille on lähetetty vaaliohje myös kirjeitse. Avaa kuori, äänestä ohjeen mukaan ja voit voittaa vuoden ruoat!

Mitä, missä, milloin?
 1. Asetu ehdokkaaksi! Ehdokasasettelu 31.1.-16.2.2022 (päättynyt)
 2. Käytä ääntäsi! Äänestysvaihe 29.3.-13.4.2022 (päättynyt)
 3. Tulos julkistettu 26.4.2022
 4. Edustajistokausi 2022–2026

Moni osuuskauppasi fiksuista edistysaskelista oli joskus vain paikallistoive

Toivotaanko teillä päin sähkölatausasemaa, kasvisruokapaikkaa, sushia susirajalle, vai jotain ihan muuta? Osuuskauppavaalit on oiva tapa nostaa oman alueesi ääni kuuluviin, sillä jokainen Arinan asiakasomistaja saa äänestää vain oman asuinpaikkansa ehdokkaita:

 • Jäsenalue 1: Oulu, Ii, Muhos, Utajärvi ja Vaala
 • Jäsenalue 2: Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Siikalatva
 • Jäsenalue 3: Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki ja Tyrnävä
 • Jäsenalue 4: Enontekiö, Kemi, Keminmaa, Kolari, Muonio, Pello, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio
 • Jäsenalue 5: Pudasjärvi, Ranua ja Rovaniemi
 • Jäsenalue 6: Inari, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki

Jäsenalueiden ulkopuolella asuva Osuuskauppa Arinan jäsen voi valita, minkä pohjoissuomalaisen jäsenalueen ehdokasta haluaa äänestää. Osuuskauppavaalit ovat suorat henkilövaalit.

Lue lisää Arinan vaalisivuilta.

Se on se osuustoiminnan voima. Tahdomme pitää pohjoisen elinvoimaisena ja tehdä yhdessä Pohjois-Suomesta parhaan paikan elää.