Pelastetaan purtavat!

Osuuskauppa Arinassa tehtiin viime vuonna jälleen mahtavaa työtä ruokahävikin vähentämiseksi: tiensä parempiin suihin löysi yli 8 000 hävikkiannosta.

28.1.2022

Ruoan tuotanto muodostaa ison osan ilmastoa lämmittävistä hiilidioksidipäästöistä. Siksi on suuri harmi, jos syötäväksi valmistettu ruoka päätyykin roskikseen. Arinan kahviloissa ja ravintoloissa hävikkiä vähennetään luonnollisesti omia tuotantomääriä optimoimalla. Lisäksi osa Arinan toimipaikoista on ottanut käyttöön ResQ-palvelun, joka yhdistää hävikkiruuan ja kuluttajan.

Vuonna 2021 asiakkaamme pelastivat ResQ-sovelluksen avulla yli 8 000 annosta ruokaa, mikä vastaa arviolta 20 000 kiloa vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Puistokahvila Makiassa yksi suosituimmista pelastetuista annoksista oli tanskalaistyyppinen smörrebröd.

Lataa ResQ-sovellus ja kokeile: pelasta päivän päätteeksi biojätteeseen päätyvät purtavat pikkurahalla! Hävikkiherkkuja ResQ-sovelluksen kautta tarjoavat Oulussa Coffee House, Puistokahvila Makia, Linnanmaan Presso sekä Pizza & Buffa. Rovaniemellä mukana ovat Coffee House, Frans & Chérie ja Presso.

Jokainen roskikselta välttynyt ruoka-annos on sydän Pohjois-Suomelle ja teko ilmaston hyväksi!