Yrityskylässä vieraillaan työelämässä

Olemme mukana Suomen kahdessa pohjoisimmassa Yrityskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä, tarjoamassa nuorille innostusta ja onnistumisen kokemuksia tulevaa työelämää varten.

5.1.2022

Yrityskylä on Talous ja nuoret TAT:n kehittämä oppimisympäristö, joka tarjoaa opetussuunnitelmaan kuuluvan työelämälähtöisen oppimiskokemuksen vuosittain jopa 97 000 nuorelle. Yrityskylä on kuin pienoiskaupunki, jossa oppilaat toimivat kuin oikeassa elämässä saaden palkkaa tai johtaen yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Yrityskylien kumppanit eli “Kyläkaverit” edustavat laajaa kirjoa erilaisia toimijoita, ja vierailulla opitaan myös, millaisia pelisääntöjä yhteiskunnassa on.

Oulun Yrityskylässä alakoululaiset pääsevät tutustumaan S-marketissa ja Coffee Housessa työskentelyyn. Koronasta huolimatta vuonna 2021 Oulun Yrityskylässä pääsi vierailemaan lähes 7 000 kuudesluokkalaista.

Rovaniemelle vuoden 2021 lopulla avatussa Yrityskylässä yläkoululaisille tulee tutuksi Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemistoimiala. Yli 80 % Lapin alueen ysiluokkalaisista osallistuu vuoden aikana TAT:in toimintaan.

”Tärkein asia mitä opin työelämästä oli se, että kaikessa ei tarvitse olla hyvä, koska työkaverit voivat auttaa.” – kuudesluokkalainen Yrityskylä-päivän jälkeen Jokainen nuoren saama positiivinen kokemus työelämästä on sydän Pohjois-Suomelle ja teko alueen työllisyyden hyväksi.