Tuotoilla elinvoimaa pohjoiseen

Osuuskauppana pystymme antamaan takaisin alueelle sijoittamalla tuottoamme uusien palveluiden ja työpaikkojen luomiseen. Näin raha ei katoa muualle, vaan pysyy täällä ja työllistää meitä pohjoisen ihmisiä. Siksi jokainen investointi on samalla sydän Pohjois-Suomelle. Rohkeasti ja reilusti kotiinpäin.

27.5.2021

Omistaja, sinä autat Pohjois-Suomea voimaan hyvin

Arinan asiakasomistajana autat pitämään pohjoisen elinvoimaisena, joka päivä. Katso oheiselta videolta, kuinka investointimme Kolarin kylälle teki hyvää sekä paikallisesti että koko Pohjois-Suomen osalta.

Vastuullisen investoinnin hyötyjä

Investoimalla uusiin ja parempiin palveluihin työllistämme samalla pohjoissuomalaisia. Vastuullinen investoiminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että suosimme rakennushankkeissa pohjoista työvoimaa, jolloin investoitu raha ei häviä vaan jää alueelle.

Rakennamme uudistetut palvelut vastuullisesti niin, että sekä myymälät että niiden tekniikka ja energiaratkaisut kestävät aikaa. Uudistetut myymälämme kuluttavat vähemmän energiaa, ja energia pyritään tuottamaan itse.

Tämä kaikki on mahdollista, koska yhdessä omistamamme osuuskaupan tehtävä on palveluiden tarjoaminen ja kylällä pitäminen – ei voiton maksimointi. Se on se osuustoiminnan voima.

Vastuullinen uudistus toi isomman valikoiman ja pienemmät hinnat Kolarin kylälle

  • investointi työllisti suoraan sekä välillisesti pohjoisen ihmisiä
  • parempi valikoima pienemmällä hinnalla
  • ilmastoystävällisempi myymälä
  • lisää tilaa pohjoisen lähituotteille
  • uusi myymälätekniikka, uusiutuva energia ja järkevä suunnittelu tuottavat säästöä ylläpitokuluissa pitkälle tulevaisuuteen

Uusi ihmis- ja ympäristöystävällisempi S-market Kolari valmistui vanhan Salen tilalle keväällä 2020. Tunturimaisemasta inspiraationsa ammentava julkisivu kätkee suojiinsa asiakkaiden toivoman aiempaa suuremman ja nykyaikaistetun osuuskaupan, joka tarjoaa uusia työmahdollisuuksia sekä 530 m2 lisää myymälä- ja palvelutilaa kolarilaisille.

Investointi työllisti jo rakennusvaiheessa useita kymmeniä pohjoissuomalaisia osaajia aina maansiirtotöistä lähtien timpureihin, kylmätekniikan ammattilaisiin, tavarantoimittajiin sekä myymälän viimeistelijöihin. Lähituottajatkin hyötyvät myymälätilan kasvusta, sillä tilan lisääntyessä pohjoisten tuottajien tuotemäärä saatiin tuplattua.

S-marketin isommat volyymit mahdollistavat tehokkuuden ja sitä myöten laajentaminen tuo nyt säästöä asiakasomistajien päivittäisiin hankintoihin pienempinä hintalappuina.

Uudistetussa myymälässä kuluu myös vähemmän energiaa, joka tuo säästöä omistajille: myymälän elinkaari pidentyy, ylläpitokulut pienentyvät ja samalla luontokin kiittää.

Siirrämme uuden tekniikan ja järkevän suunnittelun pitkällä aikavälillä tuottamaa säästöä takaisin asiakasomistajille ostohyvityksinä, kuten Bonus Tuplana -päivinä ja muina omistajahyötyinä.

Jokainen investointi on sydän Pohjois-Suomelle:

400 lähituotetta. Tuplasimme pohjoisen tuottajien tuotemäärän Kolarissa.

Yli 2 000 uutta tuotetta kolarilaisten valikoimaan.

+33 % enemmän myymälä- ja palvelutilaa kolarilaisille.

Yli 50 investointihanketta suunnitteilla eri puolille Pohjois-Suomea v. 2021–2025.

Suojelemme pohjoisen luontoa ilmastoystävällisellä energialla

Kunnianhimoinen tavoitteemme on muuttaa Osuuskauppa Arinan myymälät hiilineutraaleiksi, ja jopa hiilinegatiivisiksi vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteeseen pääsemme investoimalla myymälöiden energiatehokkuuden parantamiseen ja siirtymällä uusiutuvan energian käyttöön. Hyödynnämme mm. maalämpökaivoja, joilla tuotamme energian kylmäkaappeihimme. Kylmälaitteista syntyvän ylijäämälämmön otamme talteen ja hyödynnämme kiinteistön lämmittämisessä.