Olemme pohjoisen suurin yksityinen työllistäjä

Jokainen työpäivä on sydän Pohjois-Suomelle, sillä työpaikat luovat vaurautta ja vetovoimaa kotiseudullemme. Tiesitkö, että omistajana olet Pohjois-Suomen suurin yksityinen työnantaja?

4.2.2021

Osuuskuntana pystymme luomaan elinvoimaa ja antamaan takaisin alueelle sijoittamalla osuustoiminnan tuottoja uusien palvelujen ja työpaikkojen luomiseen. Siksi Osuuskauppa Arinalla onkin tärkeä rooli pohjoisen alueen ja omistajatalouksien taloudellisen hyvinvoinnin edistämisessä.

Suuren, ja ennen kaikkea henkilöstöstään vastuunsa kantavan, työnantajan vaikutus Pohjois-Suomen alueen ihmisten hyvinvointiin on merkittävä.

Työntekijöille ja työnhakijoille – sinulle, minulle, meille

Osuuskaupan sydän, ja syntysyy, on yhteiskuntavastuu, joka kiteytyy kolmeen asiaan: taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen.

Osuuskauppa työllistää siellä, missä me omistajat – 170 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta – asumme ja elämme. Osuustoiminnan voimalla voimme tarjota monipuoliset työmahdollisuudet ja vaihtoehdot eri elämäntilanteisiin sekä uran luomiseen yli 180 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea.

Katso videolta tunnelmia töistä Osuuskauppa Arinassa

”Mahdottomasti mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen”

Osuuskauppa Arinasta löytyy yli 80 eri toimialojen tehtävänimikettä marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

Meillä löytyy monipuolisia vaihtoehtoja tehdä merkityksellistä työtä elämän eri tilanteissa, esimerkiksi isomman tai pienemmän tuntisopimuksen muodossa, urakoulutusten ja erilaisten toimialavaihtoehtojen kautta. Meille myös monimuotoinen työyhteisö on rikkaus, joka näkyy mm. siinä, että emme kysy ikää rekrytoidessamme uutta henkilöstöä. Katso arinalaisten uratarinoita eri toimialoilta.

Osuuskauppa – vastuullinen ja reilu silta työelämään

Tarjoamme vuosittain useille sadoille pohjoissuomalaiselle ensimmäisen, turvallisen askeleen työelämään kesätyö- ja harjoittelupaikkojen sekä ammattitaitoisen perehdytyksen kautta.

Pidämme huolta työntekijöistämme. Laadukkaan esimiestyön lisäksi kehitämme työyhteisöjemme ilmapiiriä aktiivisesti henkilökuntaa osallistamalla. Tarjoamme kaikille arinalaisille Suomen parhaiksi kehuttujen työpaikkaetujen lisäksi monipuoliset sekä monialaiset koulutus- ja etenemismahdollisuudet. Moni onkin löytänyt meiltä tulevaisuuden – tai kokonaan uuden – uransa mainiossa 3000 arinalaisen työyhteisössä.

Omistaja, sinä olet pohjoisen suurin työnantaja

yli 3000 työpaikkaa pohjoissuomalaisille

Arina palautti vuonna 2021 tuottoa takaisin pohjoiseen:

75,7 MEUR palkkoina pohjoisen ihmisten hyväksi

137,4 MEUR veroina pohjoisen hyväksi

32,1 MEUR investointirahaa pohjoisten palveluiden ja hyötyjen kehittämiseen

Osuustoiminnassa annetaan hyvän kiertää

Osuuskaupan omistajana olet tekemässä tärkeää työtä pohjoisen hyväksi kanssamme. Koska osuuskaupan omistamme me asiakkaat, osuuskaupan tuotot eivät valu tai häviä muualle, vaan palautamme ne aina Pohjois-Suomen alueen ja ihmisten hyväksi.

Investoimalla osuuskaupan tuottoja paikallisesti työllistämme Arinan työntekijöiden lisäksi välillisesti huomattavan määrän pohjoissuomalaisia eri aloilta – lähituottajia, pieniä ja isompia urakoitsijoita, kalastajia, kuljetusalan ihmisiä ja lukuisia muita omien alojensa taitajia.

Siksi jokainen ostamasi maitotölkki, ravintolalounas ja autosi menovesi muuttuvat alueesi hyväksi, kuten uusiksi palveluiksi ja työpaikoiksi.