Edullinen ruokakori on vastuullinen ruokakori

Yhdessä omistamassamme osuuskaupassa ei maksimoida voittoa vaan tehdään kohtuullista tulosta ja tarjotaan palveluja ja hyötyjä, joista edullinen ruoka on yksi merkittävimmistä.

4.2.2021

 

Osuuskaupallasi on tutkitusti* edullinen ruokakori

Pysyvästi edulliset ruokaostokset ovat arjen hyötyä parhaimmillaan ja myös euroissa mitattuna yksi suurimpia hyötyjä meille pohjoissuomalaisille omistajille. Jatkuvasta hintaseurannastamme vastaa ulkopuolinen, riippumaton palveluntarjoaja. Voitkin huoletta luottaa siihen, että Osuuskauppa Arinasta saat laajan valikoiman tuotteita edulliseen hintaan mikä päivä vain.

Emme halua lähteä väittämään, että olemme yksittäisen tuotteen osalta joka tilanteessa halvin, mutta laajan tuotemäärän ja pitkäaikaisen puolueettoman hintaseurannan perusteella uskallamme väittää, että olemme ruoan hinnassa yhtä halpa kuin halvin kilpailijamme – ellemme välillä halvempikin.

*Perustuu laajaan tuhansien ruokatuotteiden kuukausittaiseen seurantaan.

Miksi jokainen ostos Arinassa on rohkeasti ja reilusti kotiin päin?

Ostosten keskittäminen kannattaa, sillä edullisten hintojen päälle maksamme osuuskaupan tuottoa takaisin omistajille omistajaetuhintoina, maksutapaetuna ja ennen kaikkea omistajan Bonuksena – joka on ihan oikeaa rahaa. Mitä enemmän keskität, sitä enemmän rahaa saat takaisin itsellesi. Mikä parasta, voit käyttää takaisin maksamamme rahan vapaasti kuten haluat.

Verrattoman hinta-laatusuhteen lisäksi kotimainen ruoantuotanto on meille sydämen asia. Yli 80 % myymästämme ruoasta on suomalaista. Olemme helpottaneet kotimaisen ruoan valitsemista mm.  laajalla Kotimaista-tuotesarjalla, lisäämällä Hyvää Suomesta -merkin hyllynreunoihin ja tuomalla ostosten kotimaisuusastetta avaavan laskurin S-mobiili-sovellukseesi.

Osuuskaupassa jokainen ostos on hyväksi Pohjois-Suomelle ja Bonusta omistajilleen. Se on se osuustoiminnan voima.  

Miten edullinen ruokakori voi olla myös vastuullinen ruokakori?

Eettisyys ja paikallisuuden suosiminen ovat osuustoiminnan kulmakiviä. Voit nauttia osuuskauppasi tarjonnasta kevyemmin mielin tietäen, että pysyvästi edullinen hintataso ei ole pois esimerkiksi paikallisilta lähituottajilta.

Mahdollistamme osuuskaupan pienet hintalaput säästämällä Arinan omista kuluista järkevällä  suunnittelulla ja tekemällä oikeita asioita oikein. - Ei ole sattumaa, että Ban Ki-moon, YK:n silloinen pääsihteeri, totesi osuustoiminnan olevan todiste siitä, että on mahdollista tavoitella sekä taloudellista elinvoimaisuutta että yhteiskunnallista vastuuta.

Ja onhan se niin, että mitä enemmän rahaa jää meidän omistajien käteen, sitä enemmän sitä voi käyttää muidenkin Pohjois-Suomen yrittäjien palveluihin, mikä puolestaan poikii lisää veto- ja elinvoimaa alueelle. Hyvä kiertää. 

Hyötyä alueelle ja ihmisille vuonna 2021

Keskimäärin

542 euroa per kotitalous takaisin omistajahyötyinä, kuten Bonuksena ja edullisena ruokana

80 % myymästämme ruoasta on kotimaista

Yli 1000 paikallista tuotetta

Yli 100 paikailliselta lähiruoan tuottajalta

137,4 MEUR veroina takaisin pohjoisen hyväksi

Osuus-mikä häh? Osuustoiminta syntyi kansanliikkeenä

Paikallisen hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävät osuuskaupat perustettiin jo yli 100 vuotta sitten vastauksena tavallisten ihmisten toimeentulon haasteisiin ja korjaamaan talouselämän epäreiluuksia.

S-Etukorttisi ei siis ole kanta-asiakaskortti vaan tunnus omistamastasi osuudesta osuuskaupasta. Keskittämisestä sinua palkitaan mittavilla Bonuksilla sekä esimerkiksi omistajaetuhintoina ja maksutapaetuna.