Mutu vastaan data -kotimaisuushaaste
Kuinka suuri osa ruokaostoksistasi on kotimaista? Arina haastaa kaikki asiakasomistajat murskaamaan mutu datalla, tarkkailemaan omia ostoksia ja valitsemaan kauppareissulla kotimaista koriin.
Kuinka suuri osa ruokaostoksistasi on kotimaista? Arina haastaa kaikki asiakasomistajat murskaamaan mutu datalla, tarkkailemaan omia ostoksia ja valitsemaan kauppareissulla kotimaista koriin.
21.10.2022
Moni ajattelee kuluttavansa vastuullisesti: ilmastoystävällisesti, terveellisiä vaihtoehtoja valiten ja kotimaista suosien, mutta onko mielikuva omasta ostoskäyttäytymisestä totta? Arjessa voi olla pieneltä tuntuvia tapoja tai rutiineja, joista muodostuu huomaamatta iso vaikutus yhteiskuntaan, ympäristöön ja omaan terveyteen.
S-mobiili-sovelluksella voit näppärästi tarkkailla omaa ostosdataasi. Kun avaat sovelluksen Omat ostot -palvelun ja sieltä Kotimaisuuslaskurin, näet, kuinka monta prosenttia ruokaostoksistasi on kotimaista alkuperää tai tuotantoa.
Asiakasomistaja Ville heitti arvauksen omien ostojen kotimaisuusprosentista "lonkalta", eli vahvalla mutulla.
Data osoitti, että Tainan "heitto" kotimaisuusprosentista meni hieman ohi sektorin.
Arina haastaa kaikki asiakasomistajat mukaan Mutu vastaan data -haasteeseen!
Voit seurata kotimaisuusprosenttisi kehittymistä kauppareissujen myötä laskurin avulla. Muista, että yksikin teko on tärkeä ja pienetkin valinnat vaikuttavat, kun mukana on monta muutoksen tekijää!
Kotimaisuuslaskurin ja muut näppärät hyötylaskurit löydät S-mobiili-sovelluksesta. Asenna sovellus puhelimeesi Google Play-kaupasta (Android) tai Apple Storesta (iPhone). Löydät sovelluksen nimellä S-mobiili.
Kun sovellus on asennettu, aktivoi Omat ostot -palvelu – tähän tarvitset tunnistautumista. Katso ohjevideo yläpuolelta!
Omat ostot -palvelussa voit aktivoida myös Perhejaon, jolloin näet henkilökohtaisten ostostesi lisäksi kaikkien asiakasomistajataloutesi jäsenten ostokset.
Kotimaisuuslaskuri esittää ostosten kotimaisuusasteen eri sinisen väreillä.
Tummansinisellä näytetään niiden tuotteiden osuus, jotka on valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista. Vaaleammalla sinisellä kuvataan ulkomaisista raaka-aineista kotimaassa valmistetut tuotteet. Nämä molemmat kategoriat parantavat prosenttiasi. Laskuri näyttää myös, paljonko ostamistasi tuotteista on valmistettu ulkomailla ja myös tuotteet, joista maatietoa ei ole saatavilla. Mutta mikä mukavinta: S-mobiilin Kotimaisuuslaskuri listaa ostoksistasi ne kotimaiset tuotteet, joita olet käyttänyt tähänkin saakka!
Sirkkalehti- eli Puhtaasti kotimainen -merkin myöntää Kotimaiset kasvikset ry, jonka laatimaa Laatutarha-ohjeistusta merkin käyttäjien on noudatettava. Sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa.
Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa, että tuote on valmistettu ja pakattu Suomessa sekä raaka-aineesta vähintään 75 % on suomalaista.
Avainlippumerkki on tunnus suomalaisesta työstä. Suomessa valmistetun tuotteen kotimaisuusasteen, eli suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta on oltava vähintään 50 prosenttia.
S-ryhmän omat Kotimaista-tuotteet tunnistat tästä merkistä. Valikoidut ja edulliset tuotteet täyttävät aina kaikki Hyvää Suomesta tai Sirkkalehti -merkin kotimaisuusvaatimukset. Tuotesarja sai alkunsa vuonna 2014 ja nykyään sarjaan kuuluu jo noin 500 tuotetta. Sarjaa myös täydennetään tarkoin valikoiduilla uutuuksilla. Omistaja, sinä teet vastuullisia valintoja
80 % S-ryhmän myymästä ruoasta on kotimaista alkuperää.
13.10.2023 | Hyväntekeväisyys | Paikalliset sydänteot
Osuuskauppa Arina lahjoitti puuntyöstökoneita Lapin Yliopistolle5.7.2023 | Hyväntekeväisyys | Paikalliset sydänteot | Yhteisö
Sale Syväkankaan ja Ylilääkäri Kaikkosen kampanjalla koulukiusaamisen vastaiseen työhön 2222 euroa20.6.2023 | Hyväntekeväisyys | Yhteisö
Pidetään yhdessä pohjoisen puolta – kevään 2023 tuensaajat