Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukihaun äänestys on alkanut!

Osuuskauppa Arina jakaa yli 190 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja harrastuksien tukemiseen. Tuesta 50 % jaetaan erilaisille harrastusyhteisöille ja 50 % hyväntekeväisyys- ja tukijärjestöille.

Nyt on aika äänestää sinun ehdokastasi tuensaajaksi - löydät äänestyslinkin sähköpostistasi 9.10. jälkeen

Mukaan tukikierrokselle ovat voineet hakea pohjoissuomalaiset lasten ja nuorten liikuntaseurat ja harrastusyhdistykset (esim. urheilu, musiikki, tanssi, partio, yms.) sekä paikalliset avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt, jotka kohdentavat tukensa lapsille tai nuorille Arinan toimialueella. Toiminnan piirissä tulee olla vähintään 25 lasta ja nuorta. Yhteisöjen on pitänyt itse ilmoittautua mukaan tuenhakijaksi.

Kaikki hakukriteerit täyttävät yhteisöt osallistuvat verkkoäänestykseen, jossa Arinan asiakasomistajat päättävät äänillään lopulliset tuensaajat. Äänestystuloksen perusteella, alueellinen tasapuolisuus huomioiden, tukipotti jaetaan vähintään sadalle eniten ääniä saaneelle yhteisölle.

Miten äänestys toimii?

  • Äänestysaika on 9.-27.10.2024
  • Äänestämään pääsevät kaikki ne Arinan asiakasomistajatalouden jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet asiakastietoihinsa sähköpostiosoitteensa viimeistään 6.10.2024 ja eivät ole kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä.
  • Äänestyskutsut saapuvat asiakasomistajien sähköposteihin 9.-11.10.2024 välisenä aikana.
    • Äänestysviestin lähettäjä on "Verkkokyselyt S-ryhmä" ja sen aihe-kentässä teksti "Äänestä valitsemaasi lasten ja nuorten yhteisöä - Jaossa yli 190 000 euroa"
    • Mikäli et ole saanut sähköpostia, kannattaa tarkistaa myös roskaposti-kansio.
  • Jokaisella äänestäjällä on käytössään 2 ääntä. Voit äänestää yhtä harrastusyhteisöä /-seuraa JA yhtä hyväntekeväisyys-/tukiyhteisöä. Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

Äänestä viimeistään 27.10.2024. Vastaajien kesken arvotaan 3 kpl 50 € S-ryhmän lahjakorttia. Lahjakorttien voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

 

 

Harrastusyhteisöt – Jäsenalueittain

Jäsenalue 1: Oulu, Ii, Muhos, Utajärvi ja Vaala

Huom! Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

Ahmat Ry Tuki käytettäisiin seuran maalivahtivarusteiden uusimiseen, jotta voimme tarjota matalan kynnyksen toiminnan ryhmille mahdollisuuden kokeilla maalivahtina olemista turvallisilla ja nykyaikaisilla varusteilla.
Aikidoseura Hokutokai Aikidoseura Hokutokai on perinteikäs oululainen budoseura. Koska Harjoittelemme yksityisessä harjoittelusalissa, suurimmat kuluerämme ovat salivuokrat.
Saatu tuki käytetään kattamaan harjoitussalin vuokrat.
Haukiputaan Heitto ry/ Uinti ja Voimistelu Nuoret ohjaajat ja valmentajat ovat Heiton uinti- ja voimistelujaostojen tärkein voimavara. Tuki käytettäisiin ohjaajien ja valmentajien kouluttamiseen. Tuen avulla varmistaisimme, että nuorilla on hyvä toimia ohjaustehtävissä ja harrastajat saavat laadukasta ohjausta. Näillä toimilla ehkäisemme myös syrjäytymistä.
Haukiputaan Pallo ry. Tuki käytettäisiin lasten ja nuorten kilpa- ja harrastetoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tuki mahdollistaisi erityisesti harrastustoiminnan tapahtumia lapsille ja nuorille, jotka haluavat olla mukana, mutta vähemmän tavoitteellisessa toiminnassa.
Hercules Juniorit ry Hercules Juniorit ry on yli 3000 pelaajan Hercules-yhteisön johtava seura. Jokaisella Hercules-yhteisöön kuuluvalla lapsella tulee olla parhaat mahdolliset edellytykset tavoitella unelmiaan. Saatu tuki kohdistetaan Hercules-yhteisön seurojen valmennusosaamisen kehittämiseen koulutusten kautta.
Ii Volley ry Tuella mahdollistettaisiin valmentajien palkkaaminen. Useammalla valmentajalla seura pystyisi tarjoamaan yhä useammalle lapselle peli- ja harrastustoimintaa. Tuki käytettäisiin valmentajien ja ohjaajien koulutuksiin sekä leireihin ja turnauksiin.
Illinkiertäjät ry Tukea käytettäisiin seuran leirien ja retkien järjestämiseen sekä kattamaan viikkottaisen toiminnan materiaali- ja tarvikekustannuksia.
Jussit ry Pelaamme jääkiekkoa viikottain Linnanmaalla. Ikähaitari pelaajilla on 10-17 vuotta. Toiminnalla on tarkoitus mahdollistaa harrastus ilman kuluja, tutustua lajiin ja kuulua yhteisöön. Hyvä käytös ja toisten kunnioittaminen on tärkeät arvomme.
K&C ry Seurassa on pitkät perinteet lasten melonnoissa ja haluamme nyt käynnistää koskipujottelukoulun! Haluamme, että toiminta olisi mahdollisimman laadukasta ja edullista. Käyttäisimme tukea välineisiin sekä valmentaja- ja matkakuluihin.
Kellon Työväen Urheilijat ry Tuki kohdennettaisiin seuran voimistelujaoston harrastuskustannuksiin ja olosuhteisiin. Tuella hankittaisiin uusia liikuntavälineitä yhteiskäyttöön harraste- ja kilpapuolelle. Tuki kohdennettaisiin myös voimistelijoiden seuraleirien kustannuksiin.
Kiekko-Laser juniorit ry Seuran päätarkoitus on innostaa lapsia liikunnan pariin,sekä edistää lasten sosiaalisia taitoja ja edistää myönteistä suhtautumista liikuntaan. Tuen suuntaisimme toimintaan, joka mahdollistaa matalalla kynnyksellä kiekkoilun aloittamisen.
Kiekko-Oulu ry Tuki käytettäisiin luistelukoulun aloitustarvikkeisiin
Kiimingin Kiekko-Pojat Ry Matalan kynnyksen harrastamisen mahdollistaminen kaikille lapsille ja nuorille, yli lajirajojen. Eri lajien kokeilujen toteuttaminen seurassa, joilla mahdollistetaan monipuolinen lapsien liikuttaminen.
Kiimingin Satakielet ry Kiimingin Satakielissä laulaa 34 ja sen valmennuskuorossa Laulujoutsenissa 73 tyttöä. Mahdollinen tuki käytettäisiin kuorolaisten virkistystoimintaan ja konsertti- sekä kuoromatkoihin.
Kiimingin Urheilijat Tuella hankkisimme välineitä lasten liikuntaan. Tuki käytettäisiin myös kerhotoiminnan muihin kuluihin, millä mahdollistettaisiin alhaisemmat kausimaksut.
Korpikylän Nuorisoseura Valonsäde ry Tuki käytettäisiin lasten showtanssin ja näytelmäkerhon toimintaan sekä tanssiryhmien esiintymisasujen, näytelmän lavastuksen ja puvustuksen hankintaan. Seuralla toimii 5 alle 16v tanssiryhmää ja 1 teatteri
Alle 16 disco1xkk. Osallistujia n 100-120
KPOPDANCEOULU KPOPDANCEOULU on Oulussa toimiva k-pop-tanssikoulu, joka tarjoaa edullisia tanssitunteja kaikenikäisille. Tuki käytettäisiin tanssikoulun salivuokriin, välineisiin ja ohjaajien palkkioihin, mikä mahdollistaisi tanssitunnit yli 100 vuosittain osallistuvalle nuorelle.
Kuivasjärven Aura ry Keräämme varoja perustamaamme yleisurheilun tukisäätiöön, joka tarjoaa taloudellista tukea lasten/nuorten harjoitusmaksuihin sekä uusien välineiden hankintaan. Tämä tuki laitetaan lyhentämättömänä tukisäätiöön. Haluamme mahdollistaa yleisurheilun harrastamista lapsille/nuorille Aura-perheessämme.
Kylmälänkylän kyläyhdistys ry Tuki käytettäisiin uimarannan, ulkoliikuntapaikkojen (jalkapallokenttä ja jääkiekkokaukalo) ja sisäliikuntapaikan (pöytätennis, sulkapallo, katukoripallo ja lentopallo) ylläpitämiseen.
Muhoksen 4H-yhdistys r.y Tuki käytettäisiin paikallisten lasten ja nuorten harraste- sekä leiritoimintaan.
Muhoksen Pallosalamat Olemme käynnistämässä seurassamme pesiskoulutoimintaa tälle syksyä. Haluamme tarjota mahdollisimman matalan kynnyksen harrastuksen ja siksi osallistuminen pesäpallokouluun on maksutonta. Pesiskoulu tarvitsee kuitenkin pyöriäkseen asianmukaisia välineitä ja niiden hankinaan raha käytettäisiin.
Mäpy ry (Mäntylän Petanqueyhteisö/kyläyhteisö) Tuki käytettäisiin Kyläyhteisö Mäpy ry:n erilaisiin yhteisiin harrastusvälineisiin alueen nuorisolle sekä lapsiperheille. Tarvetta varsinkin ulkoiluliikuntavälineistä.
Northern Lights Cheerleading NLC ry Seuramme tukee vähävaraisten lasten liikuntaharrastusta seuran omalla Revontulituki-toiminnalla. Tällä tuella haluamme mahdollistaa mahdollisimman monen NL-perheen jäsenen harrastamisen tasa-arvoisesti seurassamme taloudellisesta tilanteesta riippumatta.
Oulu Dance Academy Tuki käytettäisiin tanssikoulun toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tuella mahdollistetaan vapaaoppilaspaikkoja sekä tuetaan vähävaraisten perheiden harrastamista. Tuella on myös tarkoitus tukea tulevan kevään oppilasnäytöksiä sekä päivittää lasten tanssinopetuksessa tarvittavaa välineistöä.
Oulu Triathlon & Cycling Tuki käytettäisiin Oulu triathlon & cyclingin juonioreiden maastopyöräilijöiden kauteen valmistavaan viikonloppuleiriin Syötteellä alkukesästä 2025.
Oulun 4H-yhdistys ry Tuki mahdollistaisi paljon toivottuja kalastusreissuja ja - leirejä lapsille ja nuorille.
Oulun Elokuvakeskus ry Tuki käytettäisiin Oulun 43. kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin fyysisiin ja online-elokuvanäytöksiin lapsille ja nuorille
Oulun espanjankieliset ry Yhdistys käyttää tuen espanjankielen ja espanjankielisten maiden kulttuuria tukevaan lasten ja nuorten toimintaan. Kerhot, klubit ja erilaiset reissut.
Oulun Floorball Club Ry Seura kamppailee kaikkien muidenkin lajien kanssa ohjaaja/valmentajapulasta. Tuki ohjautuisi seuran valmentajien ja ohjaajien hyväksi, että saadaan pidettyä nykyisistä tekijöistä entistä paremmin huolta ja he jaksaisivat jatkossakin tehdä arvokasta työtään lasten- ja nuorten liikkumiseksi.
Oulun Frisbeeseura ry Järjestämme juniori frisbeegolffaajille tulevalle kaudelle laadukkaan valmennuksen, omat viikkokisat ja muutamat suuremmat vain junioreille tarkoitetut kisat. Tuki käytettäisiin junioritoiminnan vetäjän korvauksiin ja muihin toiminnan kuluihin.
Oulun HarrasteFutis ry OHF Punainen tarjoaa kaikille tasavertaisen mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa. Tuki kattaa jäsenmaksuja, peliasuja ja mahdollistaa vuosittaisen pelimatkan, joka vahvistaa yhteishenkeä ja luo unohtumattomia elämyksiä. Tuki mahdollistaa myös vähävaraisten pelaajien osallistumisen.
Oulun hiihtoseura ry Tuki käytettäisiin ympäri vuoden ulkona järjestettävien ohjattujen lasten- ja nuorten hiihto- ja ampumahiihtoharjoituksien toteuttamiseen sekä tarvittavien
harrastusvälineiden hankkimiseen. Seuramme haluaa mahdollistaa, että jokainen lapsi tai nuori voi
halutessaan osallistua hiihtolajien harrastamiseen.
Oulun Judokerho (OJK) Tuki kohdennettaisiin lasten ja nuorten valmennuksen kehittämiseen. Arvojemme mukaisesti kannustamme ja tuemme toiminnassamme ohjaajien ja valmentajien kouluttautumista, mikä mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille laadukkaan ja monipuolisen harjoittelun eli  harjoitukset, leirit, kilpailut .
Oulun Karateseura Tuella tarkoitus mahdollistaa lisäharjoituksia lasten ja nuorten ryhmille maksamalla lisäryhmien ohjaajille palkkaa sekä parantaa harjoitteluolosuhteita ja lisäämään turvallisuutta uusimalla salin vanhat tatamimatot uusilla.
Oulun Kisko ry Kauden aikana joukkueet maksavat kulut ”kassasta”, jonka joukkue on itse hankkinut. Seura kustantaa pallot, lääkintä- ja muut yhteiset tarvikkeet. Haluaisimme tukea joukkueita enemmänkin, mutta seuran tulojen muodostuessa jäsenmaksuista ja avustuksista, ei tuen osuus joukkueille ole kovin suuri.
Oulun Kärpät 46 ry Tavoitteemme on tarjota yhä useammalle lapselle, pojille ja tytöille, mahdollisuus innostua liikunnasta jääkiekon kautta. Järjestämme edullisten luistelukoulun sekä harrastekiekon lisäksi maksutonta ulkojääkenttien luistelukoulua. Tuen ohjaisimme välinehankintoihin.
Oulun Lippo Juniorit ry Tuella hankkisimme talvikaudella lajiin tulleille uusille harrastajille tarvittavia harjoitusvälineitä pesisharrastuksen aloituksen tueksi.
Oulun Lohet ry Kaupunki purkaa Raksilan uimahallin ja uimarit muuttavat pienempiin tiloihin. Nyt Oulun Lohet toimivat Raksilan ja Raattin uimahalleissa. Toimintaympäristön muuttuminen vaatii ylimääräisiä resursseja, jotta pystymme tarjoamaan jatkossa ammattitaitoista ja monet ikäryhmät kattavaa uintiopetusta.
Oulun Luistelukerho ry Tuki käytettäisiin taitoluisteluseuran ja luistelukoulun harrastusvälineiden päivittämiseen.
Oulun Luistinseura ry Oulun Luistinseura ry (OLS) on 143-vuotias, perinteikäs, oululainen urheiluseura. Tuki ohjataan junioritoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen seuran eri lajeissa (jalkapallo, jääpallo, keilailu ja salibandy). Kohdistamme tukea vähävaraisten harrastustoiminnan mahdollistamiseen.
Oulun Naisfutis ry ONS liikuttaa satoja tyttöpelaajia viikoittain. Tuki käytetään seuran joukkueiden hyväksi esimerkiksi hallivuoroja ostamalla ja yhteisiä tapahtumia järjestämällä.
Oulun Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry Järjestämme vuosittain viisi maksutonta ja avointa lastentapahtumaa, joissa palvelemme satoja oululaisia perheitä. Tapahtumissa lapset pääsevät seikkailemaan rastiradalle, jonka päätteeksi tarjolla on palkinto ja pientä purtavaa. Tuella pystyisimme vastata alati kasvavaan kysyntään.
Oulun nuorten miesten kristillinen yhdistys ry Tuki käytettäisiin koripalloharrastamisen nuorten tukemisen rahastoon. ONMKY:llä on omat rahastot, joista voi hakea tukea, kun toimintamaksuista selviäminen hankalaa. Tämä on auttanut monia pysymään harrastuksen parissa, kun vaihtoehtona on lopettaminen säästösyistä.
Oulun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n partiolippukunta Pohjan Veikot Tuki mahdollistaa lapsille ja nuorille halvempia partioleirejä ja -tapahtumia, matalammat jäsenmaksut, sekä partiotoiminnalle välttämättömiä välineitä, kuten telttoja ja retkikeittimiä. Tuki auttaisi ylläpitämään lippukunnan purjevenettä, jolla järjestetään meripartiotoimintaa kaiken ikäisille.
Oulun Pöytätennis -86 ry. Käyttäisimme tuen lyhentämättömänä uusien aloittavien pingiskoululaisten ja pingiskerholaisten maksujen pienentämiseen, jotta mahdollisimman moni pystyisi kokeilemaan pöytätennistä harrastuksena mahdollisimman edulliseen hintaan.
Oulun Ratsatajat ry Hevonen on kaikkien kaveri! Tuella mahdollistetaan Neperoille ohjattua toimintaa keppareiden kanssa, turpaterapiaa kaverihevosen hoitamisen parissa ja ryhmävalmennusta oman hevosen tai ponin kanssa.
Oulun Tarmo ry, Voimistelujaosto Tuki käytettäisiin helpottamaan lasten ja nuorten joukkuevoimistelun kilpailemisesta syntyviä erilaisia kuluja, jotta kenenkään harrastaminen ei jäisi niiden suuruudesta kiinni.
Oulun Työväen Palloilijat Juniorit ry Olemme juniorijalkapalloseura ja liikutamme lapsia ja nuoria, joista monella on maahanmuuttajatausta. Toiminnan järjestämisestä aiheutuu kustannuksia (vakuutukset, kirjanpito, nettisivut, tuomarimaksut, valmentajien kulukorvaukset yms), joihin kaikki tuki on erittäin tervetullutta.
Oulun Uinti 1906 ry Raksilan uimahallin sulkeutumisen vuoksi hankittavan harjoitteluvälineistön hankinta, jonka avulla pyrimme ylläpitämään jäseniemme harrastusmahdollisuuksia tulevina vuosina muuttuvissa olosuhteissa.
Oulun Voimistelijat ry (ONV) Tuki ohjattaisiin ONV:n lasten ja nuorten ryhmien toiminnan tukemiseen. Kaikilla on mahdollisuus osallistua seuran joulunäytökseen ja tuki kohdistetaan näytöksen järjestämiskuluihin. Näytös kokoaa iloisesti lapset ja heidän vanhemmat yhteen nauttimaan syksyn treenien tuloksista.
Oulunsalon nuorisoseura ry Tuki ohjataan seurassamme tanssivien lasten ja nuorten harrastusmaksujen säilyttämiseksi edullisina, jotta myös vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret voivat harrastaa. Haluamme tarjota laadukasta opetusta ja työllistää paikallisia ammattilaisia.
Oulunsalon Pallo ry OsPa täyttää tänä vuonna 35-v. Seuran tarkoituksena on ollut alusta asti edistää lasten ja nuorten liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua.
Haluamme pitää kynnyksen harrastamiseen matalana ja tarjota myös vähävaraisille perheille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa lähellä kotia.
Oulunsalon Vasama lentopallojaosto Osvan Lentopallojaosto toimii täysin talkoovoimin mahdollistaen nuorille iloa, tekemistä, liikuntaa ja yhteisöllisyyttä. Tuella hankkisimme uusia välineitä sekä mahdollistamme kesätyöpaikat muutamalle nuorelle ensi kesänä.
Oulunseudun ravinuoret Oulun Seudun Ravinuoret on nuorten ja lasten hevosurheilua ylläpitävä toimi Oulun raviradalla. Ravinuorten toimintaan kuuluvat mm. erilaiset kurssit ja kerhot. Tuki mahdollistaisi  mm. lapsille suunnattujen leirien järjestämisen. Poniurheilijoissa on hevosalan tulevaisuus!
Pohjois-Iin Eränkävijät ry Pohjois-Iin eränkävijät järjestävät eräkerhon 7-16 vuotiaille nuorille keväällä 2025. Kerhossa opetellaan erilaisia erä- ja luonnossa liikkumisen taitoja, kuten nuotion tekoa, suunnistamista ja maastossa liikkumista.  Tukea haetaan ulkopuolisen vetäjän palkkioon.
Ponkilan Pantterit ry Tuki käytetään lasten ja nuorten jalkapallotoiminnan mahdollistamiseen seurassa, jossa maksut pidetään alhaisina talkootoiminnan ja vapaaehtoistyön avulla laadusta kuitenkaan tinkimättä. Seuramme tarjoaa harrastusmahdollisuuden kaikille lapsille perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta.
Puolivälinkankaan Asukasyhdistys/Nuorisotoiminta Biisikärpänen on musikaalinen toiminta lapsille ja nuorille, jossa on musiikkiin liittyviä visoja, tunnistus-tehtäviä ja levyraateja. Tuella kattaisimme materiaaleja,välineitä sekä palkintoja. Tuki mahdollistaisi vierailun musiikkitapahtumaan sekä ohjaajan palkkion
Putaan Vilkkaat r.y. Partiolippukunta Putaan Vilkkaat on rakentamassa uusia kokoontumistiloja. Pitkäaikaiset kokoontumistilamme menevät purettavaksi ja olemme joutuneet väliaikaisiin tiloihin. Tuella voisimme jatkossakin tarjota vilkasta partiotoimintaa yli sadalle lapselle ja nuorelle Haukiputaalla.
Salibandyseura Rankat Ankat ry Olemme Pohjois-Suomen ainoa tyttö ja naissalibandyyn keskittynyt seura SSRA. Käyttäisimme tuen tukemaan kerho, alakoululaisten salibandy harrastusta sekä valtakunnallista sarjaa pelaavaa t16 joukkuetta.
SB Hurricane ry Mahdollinen tukisumma käytettäisiin SB Hurricane juniorijoukkueiden valmennuksen kouluttautumiseen.
SBT Suola ry SBT Suola on Oulunsalossa toimiva lasten liikuttaja. Tavoitteenamme on mahdollistaa edullinen liikuntaharrastus lapsille ja nuorille.  Suolalla on tällä kaudella perheliikunta ryhmä kaksi vuotiaille, säbäkerho  4-7 vuotiaille sekä viisi juniorijoukkuetta.
SK Pohjantähti Autamme lapsia ja nuoria kehittymään suunnistajina harjoittamalla suunnistuksen perustaitoja ja rohkaisemalla osallistumaan myös kilpailutoimintaan. Ryhmän tavoite on kehittää erilaisia fyysisiä ja taidollisia ominaisuuksia sekä luoda yhteisöllisyyttä ja ryhmään kuulumisen tunnetta.
Sturln Pohjois-Suomen piiri ry Tuella mahdollistettaisiin erilaiset kesätapahtumat, messut ja markkinat. Lajiesittelyt ja leikkimieliset kilpailut.
Tervarit Juniorit ry Tuki käytettäisiin yhteisöllisyyden lisäämiseen ja joukkueidemme palkitsemiseen pyöräilyhaastekilpailussa. Kilpailun ideana on kulkea mahdollisimman suuri osa arjen matkoista pyöräillen. Tällä kasvatetaan liikkumisen kokonaismäärää ja joukkueiden yhteishenkeä sekä vähennetään liikenteen päästöjä.
Toriteatteri Toriteatteri tekee teatteria lapsille ja nuorille ja pyrimme vuorovaikutteiseen teatteriin niin, että myös lapset saavat kokea olevansa osa esitystä. Pyrimme näyttämään että teatteria ja taidetta ei pidä pelätä vaan se voi olla voimaannuttavaa matalankynnyksen kulttuuria kaikille vauvasta vaariin.
VECTOR-Suomen verkkopeliyhdistys Ry VECTOR-Suomen verkkopeliyhdistys järjestää lanitapahtumia ja edistää syrjimätöntä ja vastuullista pelikulttuuria. Järjestämme vuosittain Vectorama pelitapahtuman puhtaasti vapaaehtois voimin. Vuosittain tapahtumia on järjestämässä noin 150 talkoolaista ja tapahtuma tavoittaa yli 500 nuorta.
Voimistelu - ja Urheiluseura Yli-Iin Naseva Lasten liikunnalliset kerhot. Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia liikunnan iloon ja riemuun
Ynnin Pojat, Oulun Fröökynät sekä Lauluflikat, Oulun NMKY Ensi vuonna 50-vuotisjuhlaansa juhliva poikakuoro Ynnin Pojat sekä 36-vuotias tyttökuoro Oulun Fröökynät ja Lauluflikat hakevat tukea tärkeiden kuoroleirien tueksi. Kuoroleirit vahvistavat kuorolaisten yhteishenkeä ja tarjoavat mahdollisuuden isompien harjoituskokonaisuuksien työstämiseen.

 

 

Jäsenalue 2: Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Siikalatva

Huom! Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

AS Moon ry Tuella mahdollistettaisiin ilmainen lasten futsal-kerho sekä kesällä liikuntakerho. Ohjaajina seuran nuoret kerho-ohjaajat. Matalankynnyksen kerhotoimintaa lapsille ja nuorille. P12/T12 juniorijoukkueista Akatemiaan asti tukea. Vähävaraisten perheiden osallistumisen mahdollistaminen junioritoimintaan.
FC Raahe ry FC Raahe on junioritoimintaan keskittynyt jalkapalloseura. Haluamme tarjota harrastamisen ilon mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. Tuen avulla kehitämme toimintaamme - tavoitteemme on tarjota eri ikäisille junioreille mahdollisuuksia tulla tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä.
Funky Hall SODAP ry Tuki käytettäisiin aloittelevien ohjaajien kouluttamiseen sekä laadukkaan ja ammattitaitoisen valmentamisen ylläpitämiseen.
Hanhikiven Kiertäjät ry Pohjanmaan Partiolaisten ensi kesän piirileiri Orbis siintää jo partiolaisten mielissä. Iso leiri Vaalassa Oulujärven rannalla tarjoaa hienot puitteet leirikokemuksille. Leiri alkaa ja päättyy pitkällä (ja hintavalla) bussimatkalla, johon tukea käytettäisiin.
Jokela-Pattijoki kyläseura ry Tuki on tarkoitus käyttää lasten kerhoihin, kerhotarvikkeisiin ja ohjaajapalkkioihin, lasten tapahtumajärjestelyihin, yleensäkin kaikenlaiseen lasten hyväksi tapahtuvaan toimintaan, koska kylällämme on paljon alakouluikäisiä ja nuorempiakin lapsia.
Kestilän Kisa-Veikot Ry Tuki käytettäisiin lasten ja nuorten ympärivuotiseen urheilutoimintaan.
Merituuli ry Partioharrastus on monipuolinen. Partiossa voi retkeillä, leireillä, leikkiä ja leipoa sekä askarrella. Käyttäisimme tuen peruspartiotoimintaan; askartelutarvikkeisiin, retki-ja leiritarvikkeisiin sekä perhepartiotoimintaan.
Pattijoen Urheilijat Juniorit ry Käyttäisimme saamamme tuen 12-18 -vuotiaiden nuorten matalan kynnyksen harrastepesistoimintaan sekä pienten pesisliikkariin.
Pattijoen Urheilijat ry Tuella mahdollistetaan treenipäivä juniorijoukkueille aikuisjoukkueiden vetämänä. Miesten superpesis- ja naisten ykköspesisjoukkueiden pelaajat vetävät treenipäiviä eri ikäisille junioreille. Lapset saavat erilaista opetusta ja pääsevät lähemmäs idoleitaan.
Pyhäjoen 4H-Yhdistys ry Tuella mahdollistettaisiin kalastus - ja vaellusretki Norjaan. Pyhäjoen nuoret ovat toivoneet yhteistä Norjan retkeä jo kauan, mutta erityisesti kuljetuskustannukset ovat niin hintavat, että tarvitsemme sen järjestämiseen tukea. Tuki käytettäisiin nuorten vaellukseen, jossa tutustutaan Norjan vuoristoon sekä kalapaikkoihin.
Raahen Jääkiekkoklubi ry Raahen Jääkiekkoklubi haluaa pitää harrastamisen kustannukset matalana. Mahdollinen tuki käytetään suoraan toiminnan rahoittamiseen, jotta toiminnan kustannuksia ei tarvitse veloittaa täysimääräisesti perheiltä.
Raahen Vesa ry Raahen Vesa on perinteikäs vuonna 1921 perustettu seura, joka on erikoistunut yleisurheiluun. Seuramme liikuttaa monipuolisesti lapsia ja aikuisia.
Ruukin Samoojat ry Tuella helpotamme ryhmien retkien ja leirien kustannuksia, jolloin perheiden maksama osuus jää pienemmäksi. Myönnämme maksuvapautuksia vähävaraisten perheiden lapsille. Järjestämme maksutonta toimintaa yhdessä muiden järjestöjen kanssa.
Siikalatvan Urheilijat ry Tuki on ajateltu käytettäväksi lasten liikkarikerhon ja yleisurheiluharjoitusten varusteisiin sekä lasten ja nuorten yleisurheilu- ja hiihtokisojen järjestämiseen ja/tai ohjaajavierailun järjestämiseen (esim. hiihtokoulu tai yleisurheilun lajikoulu).
Urheiluseura Ruukin Into Ry Haemme tukea nuorten/lasten harrastuksien mahdollistamiseen ympärivuoden niin sisä- kuin ulkotiloissakin.
Vihannin 4H-yhdistys ry Vihannin 4H-yhdistys edistää nuorten työelämätaitoja sekä järjestää lapsille harrastustoimintaa.Nuoret työllistyvät yhdistyksemme kautta mm. kerhonohjaajina. Tuella virkistäisimme nuorten innokkuutta yhdistyksemme toiminnassa.Voisimme järjestää esim. virkistymis-ja koulutuspäivän.
Voimistelu- ja urheiluseura Piipplan Terävä r.y. Tarkoituksena on pitää ala-asteikäisille kaksi yön yli kestävää metsäseikkailukerhoa, toinen järjestettäisiin keväällä ja toinen syksyllä. Aikomus olisi saada kerhosta vuotuinen pysyvä tapahtuma lapsille.

 

Jäsenalue 3: Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki ja Tyrnävä

Huom! Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

Ajax-Sarkkiranta ry Ajax-Sarkkiranta ry  - Reilu peli, reilu kaveri
Tuen avulla kehitämme alueen päiväkoteihin kohdistuvaa maksutonta jalkapallon ja liikunnan tutustumistoimintaa.
Hailuodon 4H-yhdistys ry Saatu tuki käytetään paikallisten lasten ja nuorten vapaa-ajan harrastustoimintaan. Tuella katetaan esimerkiksi kerho- ja leiritoiminnan kuluja.
Jmt Jaowsamut muaythai Ry Nuoret saavat meillä itsevarmuutta, kunnioitusta ja hyviä elämänarvoja omaan elämään. He myös oppivat rohkeutta ja hyviä valmiuksia elämään.
Tuen avulla järjestäisimme syksyn loppupuolella salikisat, joihin nuoret pääsisivät ottelemaan ja haastamaan taitojansa.
Kempele Wild Duckz ry Tuen avulla pystymme pitämään jäsentemme harrastamisen kohtuuhintaisena sekä mahdollistamme harrastamisen myös niiden kohdalla, joilla se taloudellisesta tilanteesta johtuen olisi muuten mahdotonta.
Kempeleen Lentopallo ry Tuki käytettäisiin lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen ja harrastuksen kustannusten minimoimiseen. Tavoitteena, että kaikilla perheillä olisi mahdollisuus tarjota lapselleen liikunnallinen harrastus perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta.
Lakeuden paini Nuori tuomari ja nuori huoltaja -toimintamalli vaihtoehtona esim. harrastuksen lopettamiselle. Tarjotaan mahdollisuus harjoitella tuomarointia&kisaajien huoltamista mm. omissa salikisoissa. Harjoitteleville maksetaan/hankitaan aina pieni korvaus.
Limingan 4H-yhdistys Tuella hankitaan välineitä pienten metsäsalapoliisien käyttöön. Suurennuslasit, kiikarit ja reput auttavat lasten metsäsalapoliisipäivien ja -kerhojen toiminnan järjestämisessä ja toiminnallistamisessa. Välineitä tullaan käyttämään päiväleireillä, kerhoissa ja kouluyhteistyöpäivillä.
Limingan Naisvoimistelijat ry Tuella mahdollistettaisiin voimistelukouluryhmien nuorten ohjaajien koulutus, telinevoimisteluvälineiden uusinta, äänentöistolaitteiden hankkiminen ja voimistelijoiden tukeminen Gymnastradaan osallistumisensa.
Limingan Niittomiehet ry/ Yleisurheilujaosto Haluamme edelleen pystyä tarjoamaan lapsille ja nuorille edullisen matalan kynnyksen harrastumuodon yleisurheilukoulujemme ja valmennusryhmien muodossa. Niiden pyörittäminen vaatii ohjaajia ja palkkaamme kuntiemme nuoria niihin tehtäviin.
Limingan Pallokarhut Käyttäisimme tuen talviharjoitteluvuorojen hankintaan jalkapallohallista. Haluamme alentaa nuorten pelaajien kustannuksia tukemalla joukkueiden toimintaa. Tavoitteenamme on pitää tuen avulla harrastuksen kustannukset matalalla kaikille halukkaille harrastajille Limingassa.
Oulun Kärpät U15 keltainen Periaatteisiimme kuuluu, että pelireissuilla kaikki ovat samalla viivalla eväiden puolesta. Haluamme, ettei kukaan koe eriarvoisuutta tämän takia. Arinan tuen avulla mahdollistaisimme sen, että evästä olisi tarjolla tasapuolisesti myös arkisin pyörivissä harjoituksissa.
Tyrnävän 4H-yhdistys Tuki käytettäisiin lasten ja nuorten kurssi- ja leiritoiminnan lisäämiseen. Teemoina lähiruoka, paikallisuuden lisääminen; liikkarit suunnistamaan, kädentaitajat etsimään virikkeitä lähiluonnosta, metsäparkour jne.
Perhepäivien järjestäminen retkeilyn ja yhdessä puuhastelun merkeissä.
Toiminta kattaa koko Tyrnävän.
Tyrnävän palloseura ry Tyrnävän palloseura hakee tukea lasten ja nuorten salibandytoimintaan. Haluamme mahdollistaa lasten harrastamisen ja lajissa kehittymisen laadukkaasti ja edullisesti.
Tyrnävän Tempaus ry Tuki käytettäisiin pesiskerho- ja liikkaritoiminnasta aiheutuvien kustannusten kattamiseen, jotta osallistumismaksu pystytään pitämään mahdollisimman alhaisena.
V&U Seura Kempeleen Pyrintö ry. Käyttäisimme tuen uimareiden, hiihtäjien ja nyrkkeilijöiden välinehankintoihin, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa oikeanlaisilla ja laadukkailla välineillä. Osan tuesta käyttäisimme ohjaajien koulutukseen, jotta pystyisimme tarjoamaan mahdollisimman laadukasta valmennusta.
V.ja U-seura Kempeleen Kiri r.y. Seurassamme on sekä junioritoimintaa että aikuisurheilua monessa muodossa. Kuten aina aiemminkin, mahdollinen tuki kohdistuisi suoraan meidän junioritoimintaan (5-15v lapset) ja sen kustannusten hillitsemiseen.

 

Jäsenalue 4: Enontekiö, Kemi, Keminmaa, Kolari, Muonio, Pello, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio

Huom! Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

Alatornion Pirkat Tuki käytettäisiin harrastusmaksujen alentamiseen ja kilpailujen osallistumismaksujen kustannustannuksujen kattamiseen. 4 osakilpailun juoksu sarjakilpailuun (MetalliCup) alle 16 vuotiaille ilman osallistumismaksua.
Hiilimön Erästäjät ry Tuki mahdollistaisi nuorille metsästys- ja kalastusopetusta sekä erätaitojen harjoittelua. Saada kiinnostumaan nuoret myös riistanhoidosta. Monella ei ole enää perheessä aikuisia, kuka harrastaa eikä sitä kautta ole mahdollista päästä kokeilemaan/ oppimaan.
Hyvän mielen hevostelijat Ry Tuki käytettäisiin lapsille ja nuorille järjestettäviin kerhoihin, matkoihin ja tapahtumiin.
Kalli SBD, snowboard dudes ry Haluamme käyttää seuramme jäsenet tänäkin vuonna reissussa sekä käyttää kisaryhmämme kisoissa toisessa rinteessä. Jotta meidän harjoituspaikat ovat kunnossa meidän pitää alkaa kunnostamaan reilejä talvea varten. Haluamme myös tukea seuramme jäseniä muutenkin esim. Kisamaksuja maksamalla
Kallin Kanervat ry Kallin Kanervat järjestää Suomen Partiolaisten ohjelman mukaista toimintaa. Käymme retkillä ja leireillä lähimaastossa ja kauempanakin. Mahdollisella tuella pidämme osallistumusmaksut kohtuullisina. Ensi kesänä on tarkoitus matkustaa koko lippukunnan voimin Rovaniemelle piirileirille.
Karungin Kataja Ry Tuki käytetään Katajan lasten ja nuorten harrastamisen kuluihin.
Liikuntaleikkikerhoon, salibandyyn ja hiihtoon.
Pystymme tuella tarjoamaan liikunnan mahdollisuuden alhaisella rahallisella panostuksella alueen lapsille ja nuorille.
Kemin Into ry/voimistelu Seurassamme on 4 alle 16v harrasteryhmää, joista nuorin harrastetyhmä on 3-4v. Ja 4 kilpailujoukkuetta. Tuen käyttäisimme toiminnan edelleen kehittämiseen ja kulujen pienentämiseen osallistujille. Liikkumaan mukaan matalalla kynnyksellä.
Kemin Kita-kan ry Seura pyrkii tukemaan aktiivisimpien jäsenten kilpailu- ja leirimatkoja. Varallisuudesta riippumatta kaikille halukkaille nuorille ja lapsille halutaan antaa mahdollisuus kehittyä lajissa pitkälle. Tukemalla judoseuran toimintaa olette mukana hyödyllisessä ja erittäin tärkeässä nuorisotyössä.
Kemin Lämärit Ry Tukea käytettäisiin matalan kynnyksen/matalin kustannuksin harrastamisen aloittamiseen, välineisiin/tarvikehankintoihin, seuran pakollisten toimintojen ylläpitämiseen, laadukkaan valmennuksen/ohjauksen takaamiseen ja yhteistyön mahdollistamiseen mm. Lapin AMK, Lappian, peruskoulujen sekä päiväkotien kanssa.
Kemin Naisvoimistelijat ry Tuki käytetään lasten ryhmien ohjaajien koulutukseen, sekä välinehankintoihin mm.varjojen ja huivien uusiminen sekä uusien pallojen ja  kahden soittimen hankintaan.
Kemin Palloseura P11  (Keps P11) Tuella voidaan keventää pelireissuista, peliasuista ja tarvikkeista, kausimaksuista syntyviä kustannuksia. Tämä antaa mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa lapsille/nuorille.
Kemin Palloseura ry Tuki käytettäisiin lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastetoiminnan ylläpitämiseen, valmentajien kouluttamiseen ja palkkaukseen.
Kemin Pöytätennisseura nry. Tarvitsemme pöytätennis pelialueen jakavia laitoja Kemi Areenalle, jossa harjoittelemme ja järjestämme kilpailuja. Käymme myös kouluilla opettamassa pöytätennistä. #BEACTIVE tapahtumassa olemme myös mukana
Keminmaan Pallo, P12-13 Tuella mahdollistettaisiin joukkueen tulevan kauden pelimatkat yhteiskyydein, jotta jokaisella joukkueen pelaajalle on mahdollisuus päästä mukaan ottelumatkoille. Uskomme myös, että bussimatkat yhdessä kehittävät joukkuehenkeä ja tekevät joukkueestamme entistä vahvemman!
Kolarin Kontio Tuki käytettäisiin Kolarin Kontion junioritoiminnan järjestämiseen. Tuen avulla pidämme harrastuksen kustannukset matalina jotta kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua toimintaan.
Kolarin Työväen Urheilijat Ry Tukirahalla pystymme mahdollistamaan lasten ja nuorten edullisen jääkiekon harrastamisen jatkossakin. Tuen avulla meillä on mahdolllista pitää yllä myös matalan kynnyksen jääkiekkotoimintaa. Tuetaan yhdessä liikkumista ilon ja onnen kautta!
Kontionkadun asukaspuisto ry Järjestämme kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia tapahtumia lapsille ja nuorille. Tuen avulla voimme saada tapahtumiimme enemmän aktiviteetteja ja esiintyjiä ilman, että meidän tarvitsee alkaa periä pääsymaksuja. Näin kuka tahansa voi osallistua ja nauttia laadukkaista tapahtumista.
Laivakankaan Ravinuoret Haemme tukea pienten lasten turvallisuusvarusteisiin(kypärät ja turvaliivit). Sekä isommille lapsille koulutuksiin ja opintomatkaan.
Meri-Lapin Taitoluistelijat Haemme tukea, jotta voimme jatkossakin kouluttaa uusia ohjaajia seuraamme, jolla voidaan mahdollistaa harrastuksen jatkuminen Meri-Lapissa. Lisäksi käyttäisimme tukea kisamatkakustannuksiin.
Muonion naisvoimistelijat ry Tukea tultaisiin käyttämään Muonion lasten ja nuorten cheerleading-joukkueen matkakustannuksiin (kilpailut Oulussa tai kauempana), kilpailujen osallistumismaksuihin ja välinehankintoihin sekä lasten ja junioreiden tanssiryhmien esiintymisasuihin.
Pappilanpuisto Pyrevä-säätiö Tuen käytämme puiston laitteiden ylläpitoon.
Pellon Ponsi Ponnen kuusi eri jaostoa(hiihto, yleisurheilu, jalkapallo, pöytätennis, lentopallo, pöytätennis) tarvitsevat toiminnan pyörittämiseen runsaasti erilaisia varusteita. Samoin kisojen järjestäminen palkintoineen ym vaatii aina myös rahaa.
Pohjan tytöt ja Sissit Ry Tukisumma käytettäisiin suoraan lippukuntamme järjestämiin tapahtumiin. Haluamme varmistaa, että kaikilla on
yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua kaikkiin tapahtumiin – oli kyseessä sitten leiri, retki tai kilpailumatka.
Pohjoisen yhden vanhemman perheet ry Vertaistuki- ja virkistystoimintaa yhden vanhemman perheiden nuorille. Toiminnalla ehkäistään syrjäytymistä, nuoret saavat uusia kavereita, mielekästä tekemistä arkeen sekä uusia kokemuksia. Ilman tukea heillä olisi vara samanlaisiin kokemuksiin. Iloa ja valoa elämään vaikka vanhemmat ovat eronneet.
Pohjolan Tytöt ja Kemin Kotkat Lapin partiolaiset järjestävät kesällä 2025 piirileirin Rovaniemellä, jonne myös Kemin partiolaiset lähtevät leireilemään viikoksi. Haemme tukea leirin bussikustannuksiin.
Simon Kiri pesäpallo D - tytöt Tukea käytettäisiin linja-autolla tapahtuviin pelimatkatkoihin Lapin maakunnassa ja Pohjois Pohjanmaan alueella. Pesäpallojen kulut ovat merkittävät.
Simon Kiri Ry Tuki käytetään juniorijoukkueiden valmentajien koulutuksiin ja valmentajien leiripasseihin. Tällä saamme varmistettua lasten harrastamisen laadukkaan toiminnan, sekä alennettua lasten harrastuskustannuksia.
Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry/ Lapin piiri ry TUL:n Lapin järjestää kesällä 7-12 vuotiaille liikunnallisen leirin, jossa osallistumismaksu pidetään mahdollisimman edullisena, jotta useiden perheiden lapset voivat osallistua ml työttömät, opiskelijat, maahanmuuttajat.
Tanssi- ja joogakoulu STAGE Oy Tanssikoulu Stage toimii Torniossa ja Keminmaassa.
Tukea käyttäisimme voimisteluvälineisiin tekniikka- ja tanssistuntien monipuolistamiseksi, esiintymisasuihin itseilmaisua ja esiintymisiä varten ja tanssikoulun yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen.
Tervolan 4H-yhdistys Haemme tukea Tervolalaisten lasten ja nuorten kerho-, leiri- ja tapahtumatoimintaan.
Tmi Omataivainen Tuki kohdentuu lasten suunnistuskoulujen sekä lapsille ja nuorille ilmaisten suunnistustapahtumien järjestämiseen. Sopivilla hankinnoilla lasten kokemuksesta saataisiin mielekkäämpiä, ja tiedottamista kehittämällä tavoitettua suurempi joukko lapsia ja heidän vanhempiaan.
Tornion 4H-yhdistys ry Haemme tukea lasten ja nuorten 4H-toiminnan organisointi- ja toteutuskuluihin, mm. kerho-, koulutus- ja leiritoiminta. 4H-kerhoissa harjoitellaan erilaisia arjen taitoja. Nuorille tarjoamme usein ensimmäisen työpaikan, opastamme ja annamme pohjan työelämää varten.
Tornion Ice Hockey Club ry TIHC jakaisi tuen suoraan juniorijoukkueille jäävuoroista aiheutuviin kuluihin. Juniorijoukkueille aiheutuu kauden aikana kustannuksia jäävuoroista yhteensä n. 160 000 €. Viikoittain joukkueilla on 17 harjoitusvuoroa ja pelivuorot päälle. Yhden jäävuoron hinta on 189 € ikäluokasta riippumatta.
Tornion Jalkapalloklubi ry Meillä on tavoitteena tarjota turvallinen harrastus mahdollisuus lapsille ja nuorille. Tärkeä ajatuksemme on, että kaikki pelaa. Mahdollistamme harrastamisen pitämällä hintatason edullisena. Seuralle saadut tuet jaetaan joukkueille tai käytetään seuraavan ikäluokan joukkueen perustamiseen.
Tornion Lentis-88 Tornion Lentiksellä on suuri joukko ylä- ja ala-asteikäisiä lentopallonnpelaajia. Haemme tukea pelireissujen kustannuksiin.
Tornion Pallo -47 ry Madallutetaan kynnystä lasten/nuorten jalkapalloharrastuksen aloittamisessa ja jo käynnistyneen harrastuksen jatkumisessa. Tuki kohdentuu niiden seuran junioripelaajien hyväksi, joiden perheillä ei taloudellisten olosuhteiden vuoksi ole mahdollisuuksia suoriutua harrastuksessa koituvista kuluista.
Veitsiluodon Kalamiehet ry Koko tuki käytettäisiin lasten ja nuorten ohjattujen kalastustapahtumien ja kurssien toteuttamiseen ja välineistön hankkimiseen siten, että mahdollisimman monella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus päästä oppimaan kalastusta ja pystyisimme tarjoamaan osaamisen lisäksi myös välineet.
Veitsiluodon Kisaveikot ry Tuki käytetään yleisurheilun matalan kynnyksen iloisen ja monipuolisen harrastustoiminnan ylläpitämiseen. Seura pitää kausimaksut ja osallistumismaksut alhaisina, jotta mahdollisimman monet lapset ja nuoret pääsevät mukaan ohjattuun harrastustoimintaan. Tuki käytetään lasten ja nuorten hyväksi.
Vesaisten Lapin piiri r.y. Tukea käytettäisiin elämysten ja muistojen järjestämiseen lapsille ja nuorille.
Ylitornion 4H- yhdistys Ry Tuli käytettäisiin Ylitornion koululaisten teemapäiviin sekä kurssi päiviin. Esim. metsäpäiviin, ajokortti työelämään koulutuksiin sekä yrityskoulutukseen. Tuki mahdollistaisi myös uutta toimintaa alueellamme.
Ylivoli ja Etpo Kisa- ja peli matkojen kustannuksiin, liikuntatilojen kustannuksiin ja leijonakiekkokoulun kuukausimaksuihin. Välineistön ylläpitoon ja uusimiseen sekä jääkiekkojunioritoiminnan tukemiseen.

 

Jäsenalue 5: Pudasjärvi, Ranua ja Rovaniemi

Huom! Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

Aavanvalkea ry Rovaniemen ainoa sekalippukunta Aavanvalkea ry tulee käyttämään tukea vuoden 2025 retki- ja leiritoimintaan. Harrastamme aktiivisesti retkeilyä kaikissa ikäkausissa ympäri vuoden. Tavoitteenamme on osallistua runsaalla joukolla myös Lapin partiolaisten kesällä 2025 järjestettävälle piirileirille.
Arctic Cheer All-Star Mahdollisella tuella hankimme jäsenille tarpeellista harjoitteluvälineistöä ja osa tuesta käytetään vähävaraisten perheiden lasten harrastuksen kuluihin seurassamme.
Arctic Volley Ry Tuella mahdollistetaan, että tulevaisuudessa pohjoinen lentopallokenttä loistaa taas tuhansien revontulten voimalla! Tuki mahdollistaisi ammattitaitoiset valmentajat junnuillemme. Me kasvatamme nuoria, jotka uskaltavat tavoitella unelmiaan!
FC Kurenpojat ry. Kurenpojat haluaa varmistaa talkoo- ja vapaaehtoisvoimin, että jokaisella lähialueen lapsella on mahdollisuus harrastaa futsalia, jalkapalloa tai erotuomarointia. Tuki käytettäisiin välineisiin ja matkakuluihin, sekä kouluttaisimme vapaaehtoisia nuoria valmennus- ja erotuomaritehtäviin.
FC Santa Claus Napapiiri Ry Tuki käytetään täysimääräisesti lasten ja nuorten harrastamiseen, maksujen alhaalla pitämiseen sekä osaamisen kehittämiseen valmennuksessa/ohjauksissa. Seuramme  mahdollistaa todella isolle määrälle lapsia paikan harrastaa jalkapalloa hyvässä ja turvallisessa ympäristössä aina 3-vuotiaista alkaen.
Koyama ry Tuki käytetään kokonaisuudessaan vähävaraisten lasten ja nuorten leiri- ja kisamatkan järjestämiseen. Kohteena Oulu ja otamme matkalta mukaan myös Kemin ja Tornion judokat.Haetaan iloista kokemusta kaikille niillekkin, joilla muutoin ei ole varaa osallistua mihinkään.
Kuvataideyhdistys Maahiset ry Halutaan tämän tuen myötä entisestäänkin lisätä lasten ja nuorten kanssa tehtävää toimintaa. Mahdollinen tuki kohdennetaan vain lasten ja nuorten kanssa tehtävään toimintaan. Tänä vuonna oli lumenveistoa ja Ounasvaaralla yhteisöteos sekä Ukrainan lapsille piirustusryhmä.
Lapin Ampujat ry Järjestämme lapsille ampumaurheilukoulua ja opastusta sisä- ja ulkoampumaradalla. Käytämme tuen lasten välineiden ja olosuhteiden kehittämiseen.
Lapin Lukko ry, nyrkkeilyjaosto Seurassa halutaan pitää harrastemaksut alhaisina, jotta jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus harrastaa matalalla kynnyksellä kunto- ja kilpanyrkkeilyä. Tukea käytettäisiin myös nuorten kilpailu- ja leirimatkoihin. Kisat ja leirit ovat usein joko Oulussa, Etelä-Suomessa, tai ulkomailla.
Lapin Martat ry Lapin Martat ry.lle tuki mahdollistaisi lasten ja nuorten kotitalous- ja ravitsemusneuvonnan laajemman toteuttamisen vähävaraisille. Kokkikerhot tukevat lasten ja nuorten ravitsemusta sekä sosiaalista kanssakäyntiä, sekä tukevat kotien hyvinvointia.
Lapin Pelastusliitto ry Tuki käytetään palokuntanuorten koulutusleirin 2025 kuluihin. Leiri järjestetään Rovaniemellä.
Lapin Yleisurheilu ry Tuki käytettäisiin ohjaajien ja lasten leirien tukemiseen, jotta seurojen osuus tai lasten itsensä maksama omavastuu osuus pienenee ja kaikki halukkaat pääsisivät mukaan toimintoihin.
Napapiirin pesis-Team, juniorit Napapiirin Pesis-Team on Suomen pohjoisin pesäpalloseura. Nuorisotyö on tärkeä osa seuran toimintaa ja harrastajamäärä on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Pelaaminen on kuitenkin kallista välimatkojen vuoksi ja tukea käytetään pelimatkojen mahdollistamiseen kaikissa ikäluokissa.
Napapiirin Tytöt ry Tuki mahdollistaa sekä yhteisten retkeilyvarusteiden hankintaa että auttaa pitämään toimintaan osallistumisen maksut kohtuullisina, jolloin useampi lapsi ja nuori pääsee osallistumaan monipuolisten taitojen oppimista tukevaan yhteisölliseen partiotoimintaan. Kohderyhmänä ovat etenkin 7-22 vuotiaat.
Oikaraisen haka ry Pidämme lapsille tapahtumia, kuten laskiaisrieha, juoksu kilpailuja ja harraste ryhmänä.
Ounasvaaran Atleetti Klubi ry Tuki käytetään lasten ja nuorten harjoitusmaksujen ja kilpailumatkojen maksujen pitäminen kohtuullisina. Seuran ryhmissä painonnostoa harrastaa noin 40 alle 16-vuotiasta junioria. Suuri osa junioreistamme kilpailee, mutta seuran periaatteisiin kuuluu myös mahdollista lajin harrastaminen kohtuullisin kustannuksin.
Ounasvaaran Hiihtoseura ry, hiihtokoulu OH:n Hiihtokoulussa ensikosketuksen hiihtoon saa lähes 100 lasta. Tuki käytetään hiihtokoulun kehittämiseen monipuolisen, elinikäisen liikuntaharrastuksen tuomiseksi yhä useamman ulottuville ja ensi askelten mahdollistamiseen maastohiihdon parissa.
Ounasvaaran Hiihtoseura ry, luontoliikuntakerho OH aloitti kesällä -24 soveltavan luontoliikunnan kerhon. Tarjoamme elämyksiä luonnossa matalalla kynnyksellä erityistä tukea tarvitseville mm. suunnistuksessa. Haemme tukea, jotta kerhoa voi laajentaa ja tarjota liikunnan mahdollisuuksia ihmisille, joille luonto omatoimisesti on tavoittamattomissa
Pudasjärven 4H-yhdistys ry. Tuki käytetään lasten ja nuorten klubi-, kerho-, leiri- kurssi- ja retkitoimintaan. Ohjaus- ja tarvikekuluihin ja retkien kuljetuskuluihin.
Pudasjärven Urheilijat Tuki mahdollistaa yhteisen leiriviikonlopun eri lajien kesken (suunnistus, hiihto,yleisurheilu,lentopallo ja uinti sekä voimistelu). Pidetään yhteisiä harjoituksia ja kaikki lapset osallistuvat myös eri lajien harjoituksiin. Lopuksi järjestetään leikkimieliset leiriolympialaiset ja yöseikkailu.
Ranuan 4H-yhdistys ry Käyttäisimme tuen nuorten retkeen ja hankittaisiin kepparihevos-toimintaan esteitä ja siihen liittyviä tarvikkeita. Lisäksi erilaisia kalastusvälineitä joita käytämme kerhoissa ja leireillä.
Ranuan Peura ry Haluamme kehittää lasten ja nuorten harrastustoiminnan välineistöä ja siten mahdollistaa uusia lajeja seuran tiloissa. Olemme kuulleet lasten ja nuorten toiveita, mikä on tuonut esiin väline tarpeet. Seuratoiminta kaipaa uusia välineitä sekä on välineiden uusimista vanhojen tilalle.
Rops soveltava Tuen käyttäisimme pitkiin pelimatkoihin, jotka mahdollistavat pelaajien kehittymisen pelaajapolulla eteenpäin. Myös mahdolliset edustustehtävät Special Olympics Finland joukkueessa tarvitsevat taloudellista tukea.
Rovalan Nuoret ry Tuki käytetään uusiin leluihin, peleihin ja ulkoleikkivälineisiin 1.-2.luokkalaisten iltapäivätoiminnassa. Toiveita näistä kysytään lapsilta. Iltapäiväkerhoja on 5 ja hankinnoissa huomioidaan kaikki kerhot.
Rovaniemen 4H-yhdistys ry Tuki tulisi lasten ja nuorten toimintaan mm. kerhotoiminnan, leirien, retkien ja harrastekurssien kehittämiseen ja toteuttamiseen. Haluamme tarjota harrastusmahdollisuuksia myös kylillä asuville lapsille ja nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta kulkea harrastuksissa kaupungissa.
Rovaniemen NMKY Saatu tuki laitetaan RoNMKY Tukirahastoon, jonka tavoitteena on pystyä takaamaan harrastuksen aloitus ja jatkuminen myös vähävaraisilla pelaajilla. Tukirahastosta ei jaeta raha-avustuksia, vaan käytetään seuran maksuihin (kausi-, joukkue- tai varustemaksuihin).
Rovaniemen Palloseura ry Tuki kohdistetaan suoraan lyhentämättömänä lasten ja nuorten monipuolisen harrastustoiminnan toteuttamiseen ja sen kehittämiseen.
Rovaniemen Pöytätennis -60 ry Lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnallisen harrastuksen järjestäminen etenkin heille, jotka eivät vielä ole mukana ohjatussa seuratoiminnassa.
Rovaniemen Reipas ry Rovaniemen Reipas järjestää painonnostossa ja nyrkkeilyssä lapsille ja nuorille puntti- ja nyrkkeilykouluja sekä painonnoston ja nyrkkeilyn lajiharjoitteita yhdistävää monilajiurheilukoulua.

Mahdollinen tuki suunnataan lasten ja nuorten puntti- ja nyrkkeilykoulujen varuste- ja kalustohankintaan.

Rovaniemen Taitoluistelijat ry Tuen seura kohdentaisi lasten ja nuorten ohjaajien ja valmentajien koulutus- ja palkkauskuluihin. Valmentajamme osallistuvat säännöllisesti Suomen Taitoluisteluliiton koulutuksiin.
Rovaniemen Voimistelu ja Liikunta ry Rovaniemen Voimistelu ja Liikunta ry on kasvava voimisteluseura, jonka joukkuevoimistelijat tarvitsevat voimistelumaton. Joukkuevoimisteluun tarkoitettu matto tuo turvallisuutta voimistelijoiden harjoitteluun.
Santa's United Tuki käytettäisiin junioreiden harraste- ja kilpatoiminnan kehittämiseen.
Siepakat ry Tukea haetaan, jotta Siepakat ry voi jatkaa lasten ja nuorten tanssiharrastusta. Seura on perustettu 1977 ja haluna on jatkaa yli pian lähestyvän 50 vuotis juhlavuoden. Kansantanssi on terve harrastus lapsille ja harjoituksissa on kivaa. Tanssia opetellaan pienimpien kanssa leikin kautta.
Taipumattomat ry Patjat ovat seurassa jatkuvasti kovassa käytössä, ja ne ovat kuluneita. Tuki käytettäisiin uusien turvallisten alastulomattojen hankintaan sekä muutoin hyväkuntoisten patjojen uudelleen päällystämiseen.
Taito Lappi ry Tuki käytettäisiin käsityökoulu Peukun lasten ja nuorten ryhmien toiminnan tukemiseen.
Vikajärven koululaiset/vanhempaintoimikunta Tuella saisimme ohjattua harrastustoimintaa kylälle, että olisi edes joku harrastus, kun kaikki on kaukana kaupungissa.

 

Jäsenalue 6: Inari, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki

Huom! Vaikka harrastusyhteisöt on jaettu jäsenalueisiin, voit silti valita äänestettävän yhteisön miltä tahansa jäsenalueelta. 

Aurora Volley Inari Haemme tukea pohjoisimman Lapin pikkukylien lasten ja nuorten Tähtää tähtiin - liikunta- ja ryhmäytysleirin järjestämiseen Inarissa joulukuussa 2024.
Inarin Ilves ry Inarin Ilves ry:n Lasten voimistelukerho 4-12 vuotiaille kokoontuu kahdessa ikäryhmässä ja kasvattaa kokoajan suosiotaan. Pienet voimistelijan alut kaipaavat uutta ilmavolttipatjaa. Vanhaa patjaa ei saa viedä uusiin harrastetiloihin ja patja on tärkeä osa telinevoimisteluharjoituksia.
Kittilän 4H-yhdistys ry. Kittilän 4H järjestää lasten ja nuorten kerhtoimintaa. Kittilässä toimivat ns teemakerhot ja Kittilän sivukylissä ns. touhukerhot. Lapsia ja nuoria toiminassa on kausittain n. 300 kerholaista.
Kätkän Kävijät Tarvitsisimme lippukuntamme kämpälle lisää polttopuita. Ensi kesänä on myös Lapin partiolaisten piirileiri, josta aiheutuu paljon kustannuksia, esimerkiksi bussimaksuihin. Käyttäisimme tukea myös retkiruokiin.
Lapin Sudet ry Lapin Sudet käyttäisivät tuen junioritoimintaan. Seurassa toimii aktiivisesti lentopallo, -suunnistus ja voimistelujaostot. Varsinkin lentopalloilijat, tarvitsevat tukea matkakustannuksiin. Haluamme näin varmistaa harrastuksen kaikille pitämällä junioreille kulut mahdollisimman pieninä.
Levi Golf ry, "juniori työ" Järjestämme kesällä junioreille treenejä, leirejä, kisoja ja muita hauskoja tapahtumia. Talvisin vuokraamme Kittilä hallia 1kerta/vk ja golf simulaattoria lyöntiharjoituksia varten . Tarvitsemme myöskin junioreille harjoitus käyttöön lisää mailoja sekä ohjaajille lisäkoulutusta.
Levi Ski Club Ry Tuen käyttäisimme suoraan seuran junioreiden hyväksi ja tuella mahdollistetaan laadukas, mutta edullinen valmennustoiminta mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle.
Sodankylän Pallo ry Kauas on pitkä matka. Sodankylän Pallon joukkueiden pelimatkat ovat 100 -350 km suuntaansa. Seuran suurin kuluerä on matkakulut, johon tuki käytetään.
Tunturi-Kiekko ry Tuki käytettäisiin valmennuspäällikkö resurssin varmistamiseen. Valmennuspäällikön avulla kehitetään ammattimaisesti seuratoimintaa sekä ehkäistään lasten ja nuorten liikkumattomuutta, joka on tunnistettu alueelliseksi ongelmaksi.
Tähti-Volley ry Tulisimme käyttämään tuen 2025 vuonna Loimaalla pelattavaan Power Cup- tapahtuman kuluihin, johon osallistuu koko seuran juniorit F- ikäisistä C- ikäisiin (7-15v).

Avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt

Toisen äänesti voit antaa joillekin näistä yhteisöistä.

Auta Lasta ry Järjestämme tuen avulla hyvinvointia tukevaa toimintaa sijaishuollossa asuville ja Veturointi-toiminnassa mukana oleville nuorille, hankimme tarvikkeita päiväkoteihimme ja Lapsirikas-toiminnan lapsiparkkeihin sekä mahdollistamme lasten ja nuorten harrastamista Järjestövarikko-toiminnan kautta.
Erityislasten Omaiset ELO ry Tuki käytettäisiin lappilaisten erityislasten ja -nuorten sekä heidän perheidensä toiminnallisiin ja virkistyksellisiin vertaistukiviikonloppuihin.
Haminan koulu (Iin kunta), 6C ja 6E vanhempien yhteisö Haemme tukea leirikoulun linja-autokyytiin Ii-Vuokatti-Ii.
Olemme keränneet viidennestä luokasta asti leirikouluun (2 yötä) rahaa, joka järjestetään toukokuussa. Nyt rahaa puuttuu vielä paljon. Kiitos!
Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry Oulu Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten tarpeisiin. Esimerkiksi vaatteisiin, vapaa-ajan iloihin ja elämyksiin, harrastuksiin. Kuten vaikkapa elämyslippuihin, hygieniatuotteisiin, alusvaatteisiin ja talvikenkiin sekä luistimiin.
Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry Rovaniemi Tukea haetaan Hopen harrastustukea varten. Harrastustukea voidaan myöntää 6-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka kuuluvat Suomen sosiaaliturvan piiriin. Rovaniemen Hopen varat käytetään Lapin maakunnan vähävaraisten ja kriisin kokeneiden asiakasperheiden lapsien harrastusmaksuihin.
Hyväntekeväisyysyhdistys Arjen Tuki ry Lasten liikuntatapahtumien järjestämiseen  Torniossa. Tapahtumassa on temppurata, pomppulinna, liukumäki, nopeustesti, ilmaista tarjoilua. Tarkoitettu etupäässä vähävaraisten lasten iloksi, mutta ketään ei suljeta pois.
Joulupuu Länsi-Lappi/Kemin Pelastakaa lapset ry. Joulupuu Länsi-Lappi kerää joululahjoja apua tarvitseville lapsille ja nuorille 10 paikkakunnalla Simosta Enontekiöön. Tuella hankimme tarvikkeita keräykseen ja markkinoimme keräystä.
Karihaaran koulun tukioppilaat ja oppilaskunta Järjestämme koko koulun väelle mukavaa puuhaa, joka lisää kouluviihtyvyyttä ja on tärkeä osa kouluarkea. Varsinkin pienet oppilaat osallistuvat innokkaasti välituntitoimintaan. Uusille hyppynaruille, palloille jne. on tarvetta. Päivittäin käytössä olevat lautapelilaatikot kaipaavat myös täydennystä.
Keminmaan Lassilan koulun vanhempainyhdistys Ry Tulemme käyttämään mahdollisen tuen koulun liikunta- ja harrastevälineiden päivittämiseen 80 luvulta tälle vuosituhannelle, sekä oppimista tukevien välineiden hankintaan koululle.
Kirkonmäen koulun vanhempainyhdistys ry Keminmaan kirkonmäen koululle ostettaisiin välitunneille oppilaille tekemistä jalkapalloja, koripalloja, hyppynaruja, frisbeegolffiin tarvittavia välineitä.
Kivikon koti ja kouluyhdistys ry Käytämme tuen välinelainaamon tuotteisiin. Välinelainaamosta on tarkoitus löytyä välineitä pihapelejä, monenlaista urheilua, leikkiä, luonnontutkimista ja taidetta varten. Välinelainaamo on oppilaiden ja opettajien käytössä koulupäivän ja kerhojen ajan.
Koivuharjun Vanhempaintoiminkunta Koivuharjun vanhempainyhdistys hakee tukea  koko koulun 62 lapsen Kallin lasketteluretkeen, jotta pystymme koulun viimeisenä vuonna tarjoamaan kaikille oppilaille viimeisen Kallin ulkoilupäivän.
Kris-Oulu ry Kouluihin vietävää kokemusasiantuntijatyötä. Tällä työllämme on mahdollista vaikuttaa nuorten alati kasvavaan rikos- ja päihdeoireiluun. Kokemusasiantuntijamme käyvät puhumassa rikollisuudesta, päihteistä ja koulukiusaamisesta.
Lapin alueen Epilepsiayhdistys ry Käytämme tuen nuorten ja lapsiperheiden vertaistukeen ja tapaamisiin. Suunnittelemme keilausta, pizzailtoja, järjestämme Iltaperhekahvilatapaamisia ja menemme marraskuussa Rollohalliin. Lisäksi järjestämme askartelupajan marraskuussa ja osallistumme Lasten Kemi -tapahtumaan myös marraskuussa.
Lapin Perhehoitajat ry Haemme tukea sijaisperheissä asuville lapsille ja nuorille yhteiseen lomareissuun Tallinnaan. Sijaisperheissä asuvilla lapsilla ja nuorilla ei ole aiempia kokemuksia matkustamisesta ja lomailusta.
Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Maakunnallisena verkostojärjestönä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys tukee kaikkia Lapin alueella toimivia, lasten ja nuorten harrastuksia ja hyvinvointia tukevia yhdistyksiä edistämällä niiden toimintaedellytyksiä ja yhteistyötä sen rakentamisessa ja kehittämisessä.
Lastenklinikoiden Kummit ry Kohteena on lastensairaalaan viihtyvyyden parantaminen OYSissa sekä lohduttavien nallejen toimittaminen sairaalaan. Lohtunallen tehtävänä on olla lapsen vierellä hänen sairaalamatkallaan. Lahjoituksella hankitaan lohtunalleja, toimitetaan OYSin potilaan luokse sekä tuetaan viihtyvyyttä sairaalassa.
Limingan Partiotyön tuki ry Partiotyön tuki mahdollistaa Limingan Niittykärppien partiolaisten leiritoiminnan ylläpitämällä Tuhkasenjärven partiokämppää. Tuki käytettäisiin leiripaikan kunnostustöihin esimerkiksi nuotiopaikan soraistamiseen ja uuden sillan rakentamiseen "leirisaareen".
Lintulammen asukasyhdistys ry Haemme avustusta lapsiperheiden joululahjakasseihin sadalle vähävaraiselle lapsiperheelle, 30 euron lahjakortti/jaettava kassi, yht. 3000 €.

Lahjakortit tulisi osaksi vähävaraisten lapsiperheiden joululahjakasseja, jotka kasaamme eri toimijoiden avustuksella.

Lions-piiri 107- L ry Avustamme nuoria syrjäytymisen ehkäisyssä, koululaisia huomioimme stipendein ja partiolaisten toimintaa eri tavoin. Vuosittain järjestämme maailmanlaajuista koululaisten Rauhanjulistekilpailua. Nyt alueellemme on tullut pakolaisia, niin heidän nuoret ovat erityisen avun tarpeessa.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kemin yhdistys ry. Haemme tukea toimintaan.Toimitamme maksutonta lapsille, perheille.Emme halua asettaa lapsiperheita taloudellisesti eri arvoiseen asemaan.Toimintamme matalan kynnyksen toimintaa.Meillä on mm.vaihtokirppiksiä,lastentapahtumia.Kysynnän mukaan järj. tapahtumia.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry MLL:n Lapin piiri tekee työtä lasten ja nuorten yksinäisyyden ja kiusaamisen ehkäisemiseksi. Äänestämällä autat meitä tarjoamaan nuorille toimintaa, jossa kukaan ei jää yksin. Tarjoamme nuorille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa, mutta myös tietoa, tukea ja läsnäoloa.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pellon yhdistys ry Käyttäisimme tuen yhdistyksen pitämien kahden MLL:n Perhekahvilan askartelutarvikkeisiin sekä maksuttomaan iltapalaan.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Suomen piiri ry MLL:n Pohjois-Suomen piiri tekee työtä lasten ja nuorten yksinäisyyden ja kiusaamisen ehkäisemiseksi. Äänestämällä autat meitä tarjoamaan nuorille toimintaa, jossa kukaan ei jää yksin. Tarjoamme nuorille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa, mutta myös tietoa, tukea ja läsnäoloa.
Merikadun koulun vanhempainyhdistys Merikatit ry Tuen käyttökohteena olisi pitkään haaveissa ollut laskettelureissu Merikadun koulun oppilaille johonkin lähialueen laskettelukeskukseen. Tuen avulla haluamme tukea kaikkien koulumme nuorten mielekästä liikkumista ja mahdollistaa osallistumisen perheiden taloudellisesta tilanteesta riippumatta.
Meri-Lapin Yhden Vanhemman Perheet ry Merilapin Yhden Vanhemman Perheet ry kuuluu lastensuojelujärjestöön. Meidän yhdistys järjestää merilapin yksin- ja yhteishuotajien eli yhperheiden lapsille ja nuorille tarkoitettuja kokemuksia, laskettelua, uimista, elokuvia, tivolissa käyntiä tai jonku muun tapahtuman mistä lapset tykkäävät.
MIELI Meri-Lapin mielenterveys ry / Kriisikeskus Turvapoiju Tuki käytetään nuorten mielenterveyden edistämiseen. Tarjoamme keskusteluapua haastavissa elämäntilanteissa ja mieltä painavissa asioissa. Apua tarjotaan kasvokkain ja verkossa; Kriisikeskus Turvapoijussa, Walk in terapiassa ja Sekasin-chatissa. Järjestämme koulutuksia mielen hyvinvoinnista.
Mieli Oulun seudun mielenterveys ry Lasten ja nuorten kanssa tehtävä kriisityö Sekasin-chatissa sekä lasten ja nuorten harrasteryhmissä/yhteisöissä.
MIELI Rovaniemen seudun mielenterveys ry / Rovaniemen Neuvokas Rovaniemen Neuvokas on Suomen pohjoisin vapaaehtoistoiminnankeskus. Vapaaehtoiset toimivat lasten ilona ja tukena päiväkodeilla ja kouluissa. Lukumummit ja -vaarit sekä päiväkotikummit tarjoavat aikuisen läsnäoloa koululuokissa ja päiväkotiryhmissä. Pellet tuovat esityksillään hauskuutta päivään.
Muonion lapset ja nuoret ry Luonto keskellä kylää! Se meillä on! Pari vuotta sitten kunnostettiin lintutorni tuomaan iloa niin päiväkotien lapsille kuin koululaisille; itseasiassa meille kaikille! On aika jatkaa alueen viihtyvyyden parissa, mm. isompi tulisija viereiselle laavulle.
Tehdään yhdessä perheiden iloksi!
Nuorten Ystävät ry Haemme tukea kouluikäisille lapsille ja heidän kanssaan osallistuville vanhemmille ja sisaruksille suunnattuun Perheteatteri-toimintaan. Ryhmän ytimessä on yhdessä tekemisen ilo. Pääsemme myös kurkistamaan teatterin kulisseihin ja harjoituksiin.
Ohcejoga gievrrat ry Haemme tukea Pohjoisen Vahvin kilpailun lastentapahtuman järjestämisen kuluihin. Tapahtumassa on lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä Pohjoisen Vahvin kilpailun ajan.
Oulu Dance Academyn tanssin tuki ry Oulu Dance Academyn tanssin tuki ry hakee tukea vähävaraisten perheiden tanssiharrastuksen tukemiseen ja vapaaoppilaspaikkoihin. Tuki on tarkoitus suunnata myös nuorten harrastajien sekä opettajien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tuella voidaan mahdollistaa lisäksi opettajien lisäkouluttautumista.
Oulu Sinfonia Tuen avulla tarjoamme sadoille pohjoisen alueen nuorille mahdollisuuden kokea livekonsertti Oulu Sinfonian parissa. Konserttilippujen lisäksi katamme myös kuljetukset konserttipaikalle. Konserttikummitoiminta tarjoaa nuorille tasapuolisen mahdollisuuden osallistua konserttiin.
Oulun ensi- ja turvakoti ry / Mieskaveritoiminta Mieskaveritoiminnassa aikuiset miehet toimivat vapaaehtoispohjalta kavereina sellaisille yksinhuoltajaperheen lapsille, joilla ei ole isä arjen kuvioissa. Mahdollisen Arinan tuen käyttäisimme kaveriparien yhteisiin aktiviteetteihin, yhdessäoloon, tarvikkeisiin, harrastus- tai leirikustannuksiin tms.
Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten perhepäivä! Koko perheen iloinen ilmaistapahtuma kehitysvammaisten lasten ja nuorten perheille. Tapahtuma sisältää yhdessä tekemistä ja toimintaa sekä kohtaamisia muiden perheiden kanssa. Mukaan ovat tervetulleita myös perheen muut sisarukset.
Oulun läänin Tanssialan Tuki ry /Arktiset Askeleet Arktiset Askeleet 2025 valtakunnallinen lasten tanssikatselmus Pohjankartanossa 28.–30.3.2025. Tuki käytetään lasten tapahtuman tuottamisen kustannuksiin. Arktiset on tanssikasvatuksellinen tapahtuma ja se on avoin kaikille tanssilajeille ja eri taitotasoisille tanssijoille ja myös yleisölle.
Oulun seudun omaishoitajat ry Iloinen Iltapäivä -perhetapahtuman ensi kesänä kaikenlaisille erityisperheille Oulussa. Ohjelmassa on iloista tekemistä yhdessä: naamiaiset, kepparirata, disco, kasvomaalausta, pihapelejä, makkaranpaistoa ja herkuttelua. Mukana pelastusajoneuvoja ja tietoa turvallisuudesta.
Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry Lasten ja nuorten leiripäivän taide- ja liikuntatuokioihin.
Parasta Lapsille ry Avustuksella järjestämme leirikeskuksessamme 6-12 vuotiaille lapsille suunnatun liikunnallisen teemapäivän, jossa lapset saavat yhdessä tutustua ja osallistua erilaisiin liikunnallisiin aktiviteetteihin. Teemapäivään järjestetään bussikuljetus ja ruokailu.
Pidä Lappi Siistinä ry Tuki käytetään koko Lapin alueella tehtävään lasten ja nuorten ympäristökasvatustyöhön. Toiminta tavoittaa vuosittain tuhansia lappilaisia lapsia ja nuoria aina päiväkoti-ikäisistä yläkoululaisiin.
Pohjois-Pohjanmaan Martat ry Lasten ja nuorten kotitaloustaitojen vahvistamiseen erilaisten ruoka- ja kotitalouskurssien muodossa, joissa kantavana teemana helpot, terveelliset ja kestävät ruokavalinnat.
Pohjois-Pohjanmaan Partiosäätiö sr. Tuemme partiotoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla myöntämällä avustuksia partiolippukunnille ja piirille, ja sitä kautta mahdollistamme lasten ja nuorten partioharrastusta mm. ettei retki- ja leirimaksut olisi liian suuria, ja mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi harrastaa partiota.
Pohjois-Pohjanmaan Perhehoitajat ry Järjestämme vertaistuellista toimintaa lastensuojelun sijaisperheisiin sijoitetuille lapsille ja nuorille Pohjois-Pohjanmaalla. Toimintamme on tarkoitettu kaikille sijaisperheissä asuville lapsille ja nuorille. Yhteiset vertaistuelliset kokemukset vahvistavat nuorten itsetuntoa.
Pohjois-Suomen Autismikirjo ry Järjestämme toiminnallista vertaistukea ja erillaisia perhetapahtumia alle 16 -vuotiaille autistisille ihmisille ja heidän perheilleen.
Pohjois-Suomen Ev. Lut. Kansasnlähetys Donkkis-tapahtumailtoihin liittyvä lastenleiri
ja perheretki.  Leiri on päiväleiri iltoihin osallistuneille
lapsille. Perheretki on yhteinen retki yhdessä
sovittavaan retkikohteeseen vanhempien kanssa.
Pohjois-Suomen monikkoperheet ry, Rovaniemi Yhdistys tarjoaa perheille, joissa on kaksoset/kolmoset, vertaistuellisia tapahtumia, tietoa ja toimintaa. Lisäksi järjestämme vauva- ja taaperotapaamisia, leikkitreffejä sekä tuleville monikkoperheille valmennuksia.
Pohjois-Suomen monikkoperheet ry, Oulu Yhdistys tarjoaa vapaaehtoisvoimin perheille, joissa on kaksoset/kolmoset, vertaistuellisia tapahtumia, tietoa ja toimintaa. Lisäksi järjestämme vauva- ja taaperotapaamisia, leikkitreffejä sekä tuleville monikkoperheille valmennuksia.
Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Järjestämme vuosittain palokuntanuorille viikon pituisen leirin, jonka aikana nuoret saavat oppeja olla turvallisuustietoinen ja -taitoinen kansalainen. Tuki käytettäisiin kesän 2025 leiriläisten yhteiskuljetuksen kustannuksiin, jotta osallistuminen leirille olisi mahdollisimman vaivatonta.
Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tuella tulisimme totetuttamaan joulukuussa 2024 syöpää sairastaville ja syövän sairastaneille jäsenperheidemme lapsille ja nuorille suunnatun pikkujoulutapahtuman Superpark Oulussa sekä OYS:ssa osastohoidossa oleville kohdennetun joulujuhlan.
Päivärinteen vanhempainyhdistys ry Kyläkoulumme vanhempainyhdistyksenä haluamme kannustaa lapsia jatkossakin liikunnallisiin ulkovälitunteihin ja tukea yhdessä pelaamisen taitoja. Avustuksella hankkisimme esimerkiksi jalkapalloja, koripalloja, hyppynaruja, pulkkia, liukureita ja pihapelejä.
Raahen ensi- ja turvakoti ry Tuki käytetään yhdistyksen erityömuodoissa olevien alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten kasvuolosuhteiden edistämiseen. Lapsia ja nuoria autetaan mm. selviämään altistumastaan lähisuhdeväkivallasta tai kaltoinkohtelusta.
Raahen Vapaaehtoiset ry RaaVan toiminnan periaate on auttaa raahelaisia ja lähikunnissa asuvia vähävaraisia perheitä ja yksin asuvia henkilöitä. Pyrimme auttamaan myös hetkellisen kriisin satuttua.
Sairaalaklovnit ry OYS Sairaalaklovnivierailut - Klovnitohtorit kiertävät lastenosastoilla viihdyttäen ja ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään.
Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan vapauttavalle naurulle ja leikkimielelle keskellä sairaalan
arkipäivää.
SANA Aiemmin koulupoliisin kanssa kiertänyt artisti Sana haluaisi jatkaa tärkeitä koulukäyntejä, yhdistäen niihin mahdollisuuksien mukaan teemaan sopivia kappaleita syventämään sanomaa. Kappaleiden ohella artisti puhuisi mm. kiusaamisen ja päihteiden vastaisesti, sekä mielen hyvinvoinnista.
SOS-Lapsikyläsäätiö SOS-Lapsikylän Unelmista totta-harrastustuen avulla vähennetään lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Pienituloinen perhe voi hakea harrastustukea, mikäli lapsen harrastuksen aloittaminen tai jatkaminen ei olisi muuten mahdollista.
Suomen Punainen Risti Oulun piiri Kaikille avoin maksuton monikulttuurinen lasten/perhetapahtuma Oulussa. Kutsuja kohdennetaan haavoittuvassa asemassa oleville perheille. Tarjolla ruokaa, pomppulinna ja erilaista ohjelmaa eri ikäisille (esim. taikuri, tanssitunti, arjen ensiapua, nallesairaala.)
Team Rynkeby Oulu 2025 Olemme osa eurooppalaista hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkuetta. Keräämme varoja vakavasti sairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Työmme mahdollistaa tutkimustyön tekemistä, ja helpottaa selviytymisestä syöpäsairauksista. Oulun joukkueen toiminnalla on tärkeä alueellinen merkitys.
Utajärven nuortentoimintaorganisaatio Käyttäisimme tuen Untorockin lapsille ja nuorille  ilmaiskonsertti. Konsertti järjestetään talkootyöllä. Meillä on mukana talkoilemassa myös nuoria jotta voisimme opettaa heille talkootyön merkitystä - tee hyvää se tulee takaisin moninkertaisena hyvänolon tunteena.
Vaalan vanhempainyhdistys Tuemme vaalan vanhempainyhdistyksessä koulun oppilaiden liikuntavälinehankitoja jos näihin on tarvetta, annamme tukea leirikouluihin ja muistamme 9.luokkalaisia peruskoulun päättymisestä. Osallistumme rahallisesti mahdollisuuksien mukaan myös esim. Erilaisiin tapahtumiin ja esiintymisiin.
Vamos Oulu - Helsingin Diakonissalaitos Säätiö sr. Vamos Oulu tukee 16–29-vuotiaiden nuorten mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa yksilöllisen tuen, valmennuksen ja ryhmätoiminnan avulla. Arvostavaan kohtaamiseen, luottamukseen ja rinnalla kulkemiseen perustuva valmennus ohjaa nuoria kohti omia tavoitteita ja itselle sopivia jatkopolkuja.
Vuolle Setlementti ry Vuolle Setlementti haluaa tarjota nuorilleen kaksi tapahtumaa, joiden sisältö määrittyy nuorten äänestämästä toiminnasta. Tapahtumat toteutetaan Tyttöjen ja Poikien Talon järjestäminä. Etukäteiskyselyssä nuoret toivoivat seuraavia: leiri, retki luontoon, lemmikkipäivä, elokuva- tai pelibunkkeri-ilta
Warjakkalaiset kyläyhdistys ry Yhteisöllinen liikunta- ja leikkikerho lapsille ja nuorille kesällä 2025 Salonpään koulun pihalla! Nämä ohjatut, liikunnalliset ulkopelikerhot kokoontuisivat kaksi kertaa viikossa, kolme tuntia kerrallaan. Osallistujille tarjottaisiin myös pientä välipalaa ja virvoketta.