Arina.fi Icon/play_arrow
Kaikki teot

Teot pohjoisen puolesta

Osuuskauppa Arinan vaalietkot ovat käynnissä nyt

Osuuskauppa Arinan edustajistovaalit lähestyvät vauhdilla. Kokosimme tälle sivulle asiat, jotka on syytä tietää, ennen kuin uudenvuoden ilotulitteet paukkuvat pohjoisen taivaalla! Hyppää mukaan epäpoliittisten vaalien etkoille, sillä juuri nyt on oikea hetki varmistaa, että olet vaikuttavassa vaalikunnossa H-hetken koittaessa.

  • Osuuskauppavaalit

Valmistaudu Arinan vaaleihin –
testaa, kuinka LIT olet!

1. Osuuskauppa Arinan vaalien etkot ovat nyt. Kuinka valmistaudut H-hetkeen?

Kukin toki etkoilee tavallaan, mutta voidaksesi äänestää tai asettua ehdolle oman pohjoisen alueesi puolesta, sinun tulisi varmistaa, että olet Osuuskauppa Arinan asiakasomistaja, niinkö atm, tai aivan viimeistään 31.12.2021 mennessä. Itse vaalit käydään kevättalvella 2022.

Oikein. Kyllä tietäjät tietää! Vaikka vaalit käydään kevättalvella 2022, sinun tulee varmistaa oma äänioikeutesi – eli Arinan asiakasomistajuus – viimeistään 31.12.2021 mennessä voidaksesi äänestää tai asettua ehdokkaaksi oman pohjoisen alueesi puolesta. Jos et vielä ole Arinan asiakasomistaja, nyt on yksi hyvä lisäsyy liittyä jäseneksi ja nauttia rahanarvoisista omistajaeduista.

2. Osuuskauppasi edustajisto valitaan keväällä 2022. Minkä näköinen edustajisto on?

Ei nyt sentään! Edustajisto on pohjoissuomalaisten asiakasomistajiensa, eli sinun ja minun, näköinen. Osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla meidän asiakasomistajien arjessa. Mitä muuta me omistajat odotamme osuuskaupaltamme? Ole aito vaikuttaja ja paikallisuuden megafoni äänestämällä
tai asettumalla ehdokkaaksi.

Jep, näin se on. Edustajisto on pohjoissuomalaisten asiakasomistajiensa, eli sinun ja minun, näköinen. Osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla meidän asiakasomistajien arjessa. Mitä muuta me asiakasomistajat odotamme osuuskaupaltamme? Mikä rooli osuuskaupalla voisi olla oman toimialueensa kehityksessä? Näihin asioihin pääset vaikuttamaan edustajiston jäsenenä tai äänestämällä.

3. Missä Arinan vaalien äänestäminen tapahtuu?

Huh, onneksi ei. Osuuskauppasi edustajistovaalit tulevat sinne missä sinäkin olet. Äänestys käy helposti ihan kotisohvaltakin puhelimella, läppärillä tai tabletilla. Ja juuri silloin kun itsellesi parhaiten sopii. Voit myös äänestää kirjeitse postin välityksellä.

Goals! Näin on. Äänestys käy helposti ihan kotisohvaltakin puhelimella, läppärillä tai tabletilla. Ja juuri silloin kun itsellesi parhaiten sopii. Voit myös äänestää kirjeitse postin välityksellä.

4. Vihreä kortti on omistajuuden merkki. Mutta jos taloudessa on useita kortteja, äänestys- ja ehdokkuusoikeus on taloutenne jäsenellä eli asiakasomistajalla. Mistä tunnistat taloutesi pääjäsenen?

Kyllä D olisi ollut oikeaa vitamiinia tässä. Olet äänioikeutettu ja voit asettua ehdokkaaksi edustajistoon, kun asut Arinan alueella ja olet taloutesi pääjäsen.

Jos et muista, kuka taloudestasi aikoinaan suoritti osuuskaupan osuusmaksun, ja on siten taloutenne pääjäsen, tee näin: Kirjaudu S-kanavalle ja tarkista oma taloutesi, tai käy Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä tarkistamassa tilanne. Jos haluat ehdokkaaksi, koko osuusmaksusi tulee olla maksettuna 31.12.2021 mennessä.

Äänestämään pääset, kun olet liittynyt Osuuskauppa Arinan 31.12.2021 mennessä, ja olet suorittanut vähintään 20 euron osaosuusmaksun.

Jo vain, hienosti tietoflexattu! Olet äänioikeutettu ja voit asettua ehdokkaaksi edustajistoon, kun asut Arinan alueella ja olet taloutesi pääjäsen.

Jos et muista, kuka taloudestasi aikoinaan suoritti osuuskaupan osuusmaksun, ja on siten taloutenne pääjäsen, tee näin: Kirjaudu S-kanavalle ja tarkista oma taloutesi, tai käy Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä tarkistamassa tilanne. Jos haluat ehdokkaaksi, koko osuusmaksusi tulee olla maksettuna 31.12.2021 mennessä.

Äänestämään pääset, kun olet liittynyt Osuuskauppa Arinan jäseneksi 31.12.2021 mennessä, ja olet suorittanut vähintään 20 euron osaosuusmaksun.

5. Voin lähteä ehdokkaaksi ainoastaan, jos olen…

Ei, sinun ei tarvitse olla poliittinen aktiivi tai muukaan erityisosaaja. Ihan vain oman pohjoisen arkesi asiantuntijuus ja halu toimia alueesi sanansaattajana riittävät. Arinan vaaleissa ei tuijoteta eri väristen puoluekirjojen kansiin tai sellaisten puuttumiseen. Haluamme vain yhdessä löytää erilaisia ja -ikäisiä pohjoissuomalaisia edustamaan vilpittömästi oman alueensa ihmisten ääntä.

Haluatko sinä olla mukana toimimassa sanansaattajana Arinan johdon ja alueesi asiakasomistajien välillä?

Kyllä, näin se on. Arinan vaaleissa ei tuijoteta eri väristen puoluekirjojen kansiin tai sellaisten puuttumiseen, vaan edustajisto valitaan äänestämällä pohjoissuomalaisista asiakasomistajista. Siispä oman pohjoisen arkesi asiantuntijuus ja halu toimia alueesi sanansaattajana riittävät.

Edustajana olet mukana toimimassa sanansaattajana Arinan johdon ja alueesi asiakasomistajien välillä.

6. Ehdokkaaksi asettuvan tulee olla 18 vuotta täyttänyt henkilö. Mutta mikä mahtaa olla äänestämisen alaikäraja?

Hups, se meni väärin. Ja hyvä niin. Olet äänioikeutettu, jos asut Arinan alueella, olet jäsentaloutesi “the” asiakasomistaja ja olet täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden alkua. Vaalivuosi on vuosi 2022.

Kyllä tietäjät tietää! Olet äänioikeutettu, jos asut Arinan alueella, olet jäsentaloutesi “the” asiakasomistaja ja olet täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden alkua. Vaalivuosi on vuosi 2022.

7. Osuuskauppa Arinan osuusmaksu ottaa satasen ja osaosuusmaksu on 20 euroa. Mutta miten on äänestämisen laita, jos hoidan osuusmaksuni osissa?

Huti tuli. Jo 20 euron osaosuusmaksu riittää äänioikeuteen! Voit siis huoletta äänestää ja kerrytellä oman osuusmaksusi puuttuvan osuuden täyteen S-Bonuksilla tai maksamalla kerralla tai osissa 24 kk:n aikana.

Huomaa kuitenkin, että ehdokkaaksi halutessasi koko 100 euron osuusmaksun tulee olla mintissä, eli suoritettuna Osuuskauppa Arinalle 31.12.2021 mennessä.

For the win, oikein meni! Jo 20 euron osaosuusmaksu riittää äänioikeuteen! Voit siis huoletta äänestää ja kerrytellä oman osuusmaksusi puuttuvan osuuden täyteen S-Bonuksilla tai maksamalla kerralla tai osissa 24 kk:n aikana.

Huomaa kuitenkin, että ehdokkaaksi halutessasi koko 100 euron osuusmaksun tulee olla mintissä, eli suoritettuna Osuuskauppa Arinalle 31.12.2021 mennessä.

8. Miksi minä äänestäisin? Mitä sillä on väliä?

Lit! Kaikki kohdat ovat totta. Edustaja toimii sanansaattajana alueesi asiakasomistajien ja Arinan johdon välillä. Edustaja on siis suorin keino saada oman alueen ääni kuuluviin ja suoraa linjaa Arinan johdon tietoon sekä päätöksentekopöydälle – ja toisin päin. Ja se on wörttiä se!

Mitkä vaalit, häh?

Sykkiikö sinun sydämesi Pohjois-Suomelle? Miten pohjoinen arki sujuisi vieläkin paremmin?

Jos haluat olla aito vaikuttaja ja olla mukana vaikuttamassa paikallisiin asioihin, juuri nyt on oikea hetki varmistaa, että voit äänestää tai asettua ehdolle vuodenvaihteen jälkeen alkavissa Osuuskauppa Arinan vaaleissa.

Varmista siis, että olet Osuuskauppa Arinan asiakasomistaja viimeistään 31.12.2021 klo 23.59 mennessä. Vaalit järjestetään joka neljäs vuosi.

Osuuskauppavaalit. Onpas kuivakka sana. Miksi ne ovat tärkeät?

Nämä eivät ole poliittiset vaalit. Nyt hoidetaan aidosti paikallisia asioita – oman osuuskauppasi ja oman pohjoisen alueesi sellaisia.

Edustajisto toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita tasapuolisesti kuunnellen.

Se millainen Osuuskauppa Arinan edustajistosta muodostuu, on kiinni sinusta ja meistä muista asiakasomistajista, sillä vain meillä on ääni- ja ehdokkuusoikeus oman osuuskauppamme vaaleissa. Muita omistajia ei ole.

Se on se osuustoiminnan voima. Tahdomme pitää pohjoisen elinvoimaisena ja tehdä yhdessä Pohjois-Suomesta parhaan paikan elää.

Kuka saa äänestää?

Olet automaattisesti äänioikeutettu, jos:

Kuka voi asettua ehdolle edustajistoon?

Sinun ei tarvitse olla poliitikko tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaja. Osuuskaupan juju on siinä, että edustajisto koostuu meistä tavallisista asiakasomistajista. Sinusta ja minusta. Riittää siis, että:

Tuore voima on tervetullutta edustajistoon, joten olitpa sitten nuorisolainen, varttuneempi tai jotain siltä väliltä, varmista, että olet vaaLIT-kunnossa ennen kuin vuosi vaihtuu.

Moni osuuskauppasi fiksuista edistysaskelista oli joskus vain paikallistoive

Osuuskauppavaalit on oiva tapa nostaa oman alueesi ääni kuuluviin, sillä jokainen Arinan asiakasomistaja saa äänestää vain oman asuinpaikkansa ehdokkaita:

Jäsenalueiden ulkopuolella asuva Osuuskauppa Arinan jäsen voi valita, minkä pohjoissuomalaisen jäsenalueen ehdokasta haluaa äänestää. Osuuskauppavaalit ovat suorat henkilövaalit.

Perheessämme on monta vihreää korttia. Voimmeko kaikki äänestää?

Huomaathan, että jäsentalouden rinnakkaiskorteilla ei voi osallistua vaaleihin. Jos taloutenne vilisee vihreitä kortteja, vaalioikeus on taloutesi yhdellä tai useammalla jäsenellä eli asiakasomistajalla. Siis hänellä, joka on alunperin lunastanut osuuden Osuuskauppa Arinasta.

Mutta ei hätää! Jos et vielä ole itse asiakasomistaja, toimi vikkelästi ja ehdit lunastaa oman osuutesi Osuuskauppa Arinasta. Useampi jäsenyys samassa perheessä ei myöskään estä kerryttämästä Bonus-rahaa samaan, yhteiseen pottiin.

Liity omistajaksi nyt. Kun sijoitat 100 € eli maksat täyden osuusmaksun, Bonus alkaa kertyä heti ja lisäksi saat yhteensä 100 €:n arvoiset etusetelit! Vaihtoehtoisesti voit piipahtaa kauppareissun lomassa Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä liittymässä ja kuulemassa lisää Osuuskauppa Arinan omistajuudesta.

Seuraa meitä somessa hashtagilla #sydänpohjoissuomelle

Facebook Instagram Twitter LinkedIn