Ketkä ovat mukana haussa?

Arinan asiakasomistajana pääset äänestämällä vaikuttamaan, mille pohjoissuomalaiselle lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvälle hakijayhteisöille jaamme tänä vuonna yhteisen osuuskauppamme tukea. Annathan äänesi viimeistään 29.5.2022 mennessä. Alla esittelemme kaikki äänestyksessä mukana olevat hakijat –tutustu ja valitse suosikkisi!

Kuinka äänestän?

Tuen saajiksi valitaan minimissään 20 eri hakijaa. Valinta tapahtuu Arinan asiakasomistajien äänestyksellä. Jokaisella omistajalla on tasapuolisesti yksi ääni, jonka voit antaa omaa sydäntäsi eniten sykähdyttävälle hakijalle.

Äänestyslinkin löydät sähköpostistasi: Lähetämme henkilökohtaisen äänestyslinkin meilitse 16.-17.5.2022 kaikille Arinan omistajatalouteen kuuluville pohjoissuomalaisille, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa ja sallineet tutkimuskyselyiden lähettämisen omassa S-kanavassaan. Huomaathan, että valitettavasti jälkikäteen äänestykseen ei ole mahdollista päästä mukaan.

Hakijat

Oulu

Ahmat ry. Tuki tultaisiin käyttämään täysimääräisesti lapsi- ja juniorikiekkomme hyväksi: esim. jääkiekkovarusteisiin, joita seuran harrastajat voisivat lainata, ja näin pystyisimme madaltamaan jääkiekon aloituksesta aiheutuvia kustannuksia. Voisimme myös mahdollisesti panostaa pienempien harrastajien ohjaajien toimintaan.

Ahmat ry / Ahmat / Kiekko-Oulu U12. Junnukiekkoilijoiden perheiltä vaaditaan euroja kuukausimaksujen lisäksi myös mm. turnausreissuihin ja varustekustannuksiin. Haemme tukea Ahmat/Kiekko-Oulu U12 joukkueen turnausreissuun 750e sekä jäämaksuihin helpotusta 1 500 euroa.

Dance Sport Club, DSC Oulu ry. Arinan tuella DSC aikoo laajentaa lasten harraste- ja alkeisryhmien toimintaansa. Tukea ohjataan myös alle 16-vuotiaiden kilpailevien parien toimintaan sekä kisojen järjestämiseen Oulussa. Arinan tuen avulla takaamme tanssijoillemme tasokasta valmennusta ja kotikisoja myös jatkossa.

Haukiputaan Heitto ry. Tuki käytetään harrastusten kausimaksujen ja kesätoimintakustannusten tukemiseen, harrastusvälineiden hankkimiseen seuran toimijoille (jaostoille), millä vähennetään tarvetta harrastajien hankkia omia välineitä. Lisäksi tukea käytetään kesätoimintaan nuorten työllistämiseksi.

Haukiputaan Pallo ry. Arinan tuki käytetään HauPassa lyhentämättömänä lasten ja nuorten kilpa- ja harrastetoimintaan. Tuki mahdollistaa erityisesti harrastustoiminnan tapahtumia lapsille ja nuorille, jotka haluavat olla mukana, mutta vähemmän tavoitteellisessa toiminnassa.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry Oulu. Haluamme mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle tasa-arvoisen lapsuuden ja nuoruuden ikätovereihinsa nähden. Mahdollisuuden lähteä kavereiden mukana elokuviin tai vaikkapa kahville, luistelemaan, hiihtämään tai pyöräretkelle. Päästä harrastamaan ja osallistumaan. Auttaa vaatteissa ja muissa tärkeissä hankinnoissa.

Kiimingin Kiekko-Pojat ry. Tuki käytetään Luistelukoulun ja Nappula-Futiksen toiminnan kehittämiseen.

Kiimingin Urheilijat ry. Tuella järjestetään KiimUn matalan kynnyksen liikuntakerhoja, joissa liikutaan, leikitään ja pelaillaan hyvällä mielellä. Lapset ja nuoret oppivat säännöllisissä ja suunnitelluissa harjoituksissa liikunnan perustaitojen lisäksi monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Kuivasjärven Aura. Auran yleisurheilukoulun suosio on suurta ja vaatii paljon ohjaajia. Tuki käytetään uusien ohjaajien ja vanhojen ohjaajien jatkokoulutukseen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri. Jos saamme tukea, jaamme sen sekä yhdistysten että piirin toteuttamaan nuorisotoimintaan ja toteutamme sillä konkreettisia nuorille suunnattuja tapaamisia, tapahtumia tai muuta nuorten toiveiden mukaista yhteistä tekemistä.

Musiikkikoulu Groovehouse. Tuen käyttökohteena olisi lasten ja nuorten bändileiri kesäisessä Oulussa heinäkuussa 2022. Leiri tarjoaa lapsille ja nuorille onnistumisen kokemuksia sekä unohtumattomia elämyksiä ja voi antaa kipinän oman harrastuksen ja kiinnostuksen kohteen löytymiseen sekä alun elinikäiseen musiikkisuhteeseen.

Mustasalmen kulttuuriyhdistys. Tuen avulla haluamme järjestää kulttuuri- ja liikuntatapahtuman alle 6-vuotiaille Lintulan alueen lapsille. Tapahtumassa yhdistyy musiikki, leikki, liikkuminen ja tanssi. Tapahtuma toteutetaan yhdessä perheen kanssa ja ohjelma rakentuu mahdollisen tuen mukaan.

Oulun 4H-yhdistys ry. Haemme tukea kesällä toteutettavaan retkeen PowerParkiin. Tukea saadessamme pystymme myös tarjoamaan perheille retkeä hyvin edullisesti, jotta se olisi mahdollisimman monen saatavilla. Retkelle ja sen suunnitteluun työllistämme myös nuoria töihin.

Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. Tuen avulla haluamme kehittää edelleen Walkers-toimintaa ja kohtaamispaikan yhdessä tekemisen muotoja nuorten toiveista ja tarpeista lähtien. Lahjoituksen turvin voimme toteuttaa säännöllisesti ohjattuja ruoanlaittotuokioita sekä tarjota kohtaamispaikkatoiminnassa pieniä välipaloja nuorille.

Oulun Floorball Club ry. Suuntaamme tuen matalan harrastuskynnyksen toimintaan ja ohjaajien kouluttamiseen, jotta sadat nuoret pääsisivät entistäkin paremman liikuntaharrastuksen pariin!

Oulun Golfkerho ry. Tuen käyttökohteena olisi Oulun Golfkerhon Nappula. Nappula Golf on avoin ja ilmainen kaikille golfista kiinnostuneille alle 12-vuotiaille. Nappula Golf järjestetään koulujen kesälomakaudella jokaisena keskiviikkona.

Oulun Kärpät 46 ry / Tyttökiekko. Saatavalla tuella uudelle Kärpät Tytöt joukkueelle hankittaisiin uudet pelipaidat ja osa tuesta menisi Kärpät Saijojen kevään turnausmatkaan valtakunnalliseen Mini Aurora turnaukseen Etelä-Suomeen.

Oulun Lohet ry. Oulun Lohet järjestää syksyllä 2022 yhteisen, leikkimielisen syystapahtuman lohisopan merkeissä koko seuran väelle minivesikirpuista masterseihin. Osa tuesta ohjataan vähävaraisten uimarien harrastuksen ja kilpailujen mahdollistamiseen.

Oulun Luistelukerho, Aurora Borealis. Aurora Borealis on Oulun Luistelukerhon muodostelmaluistelujoukkue, joka luistelee sm-noviiseissa. Joukkueessa luistelee 20 iloista ja motivoitunutta 12–15- vuotiasta tyttöä. Kilpailumatkamme ovat pitkiä ja olisimme innoissamme avustuksesta matkakuluihin.

Oulun Luistinseura ry. Tuki ohjataan junioritoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen seuran eri lajeissa.

Oulun Naisfutis ry. Tuki käytettäisiin Oulun Naisfutis ry (ONS) – seuran matalan kynnyksen kerhojen ja junioritoiminnan kehittämiseen.

Oulun Pyrintö ry. Tuemme vähävaraisten tai muuten vaikeassa tilanteessa olevien lasten ja nuorten harrastamista. Tarjoamme Ouluun tulleille ukrainalaisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastamiseen.

Oulun Pöytätennis -86 ry. Tuen käytämme aloittelevien pelaajien mailoihin ja harjoituspalloihin. Pöytätenniksen aloituskynnys pidetään näin seuran puolesta jatkossakin matalana, kun omaa mailaa ei tarvitse hankkia päästäkseen harrastuksessa alkuun.

Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry. Osyvp ry käyttää mahdollisen tuen lasten ja nuorten harrastustoimintaan, joka ei ole tavoitteellista kilpailutoimintaa, jotta voimme tarjota jokaiselle ikäluokalle säännöllistä ryhmätoimintaa esim. keilailuja, taidepajoja.

Oulun VPK nuoriso-osasto. Avustusten avulla voimme parantaa nuorten harjoitusolosuhteita (erilaiset harjoitussimulaattorit), hankkia nuorille suojavarusteita ja järjestää erilaisia tapahtumia. Nuoret saavat itse vaikuttaa tukisumman käyttämiseen.

Partiolippukunta Tervapartio ry. Tervapartio järjestää viikoittaisia partiokokouksia sekä leirejä ja retkiä. Tuen käytämme partiotapahtumien ja leirien järjestelyyn. Tuen avulla voimme pitää tapahtumien kustannukset matalina niin, että osallistumiskynnys on pieni ja mahdollisimman moni lähtee mukaan toimintaan.

Pohjois-Pohjanmaan Martat ry. Haluamme tarjota lapsille ja nuorille kokkikursseja. Tuen avulla voisimme tarjota myös nuorille urheilijoille (urheiluseuroille) kursseja tai lyhyempiä tietoiskuja ravinnon ja esimerkiksi terveellisten välipalojen merkityksestä jaksamiseen ja urheilusuorituksiin.

Pohjois-Pohjanmaan partiosäätiö sr. Tuella autamme alueen lippukuntia ja partiopiiriä esim. osallistumismaksujen, kyytikulujen, leiristipendien, varusteiden ym. kattamiseen, että mahdollisimman monella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus harrastaa partiota yhdenvertaisesti taloudellisesta tilanteestaan huolimatta.

Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry. Tuen avulla tuemme Pohjois-Suomen Monikkoperheiden hyvinvointia järjestämällä yhteisöllisiä tapahtumia sekä levittämällä tietoutta monikkoperheistä.

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry. Mahdollisella avustuksella mahdollistamme palokuntanuorten alueellisen toiminnan järjestämisen esimerkiksi toimintapäivillä ja leireillä edullisemmalla osallistumismaksulla tai jopa veloituksetta.

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet. Toteutamme vertaistuki- ja virkistystoimintaa jäsenperheillemme syöpähoitojen aikana ja niiden jälkeen. Yhdistyksemme järjestää jäsenilleen Kesäpäivät Oulussa ja tuen kohdentaisimme erilaisten aktiviteettien ja elämysten mahdollistamiseen lapsille ja nuorille.

Team Rynkeby Oulu. Team Rynkeby Oulun saamat sponsorointituet menevät Sylva ry:lle ja Aamu säätiölle. Sylva ry tarjoaa tukea ja tarjoaa toimintaa syöpäsairaiden lasten perheille, nuorille ja nuorille aikuisille valtakunnallisesti. Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö, kohdistaa varoja lasten syöpäsairauksien hoidon kehitykseen.

Tervarit Juniorit ry. Käytämme Arinan tuen kokonaan nappulatoiminnan kehittämiseen. Nappulatoiminnassa on mukana paljon uusia valmentajia, joita koulutetaan kohtaamaan perheen pienimmät 4–8-vuotiaat pelaajan alut ja opastamaan heitä jalkapallon saloihin.

Voimistelu- ja urheiluseura Kellon Lyönti ry. Tuen käyttökohteena tulisi olemaan aloituskynnyksen madaltaminen uusille lajin harrastajille ja kustannusten madaltaminen jo harrastuksien parissa oleville.

Voimistelumaailma Oulu ry. Haluamme kouluttaa kaikki seuramme nuoret ja uudet ohjaajat voimistelun peruskoulutuksilla. Tämä takaa laadukkaampaa ohjausta lasten ja nuorten ryhmissä eli vaikuttaa positiivisesti jokaiseen Voimistelumaailma Oulun harrastajaan.

Oulun ympäristö

Ajax-Sarkkiranta ry. Tuen avulla kehitämme lasten ja nuorten monipuolista liikuntaa ja urheilua. Luomme mallin, jossa muita urheilulajia jalkapallon lisäksi harrastavien lasten ja nuorten olisi mahdollista osallistua jalkapallon harrastamiseen osa-aikaisesti, ja siten alemmin kustannuksin, kun harrastaminen painottuu toiseen lajiin.

JMT Jaowsamut muaythai Ry. Tällä tuella ostaisimme salille lainavarusteet, jota lapset ja nuoret voisivat käyttää tullessaan treeneihin ja voisimme taata turvallisen treenin kaikille, joilla ei ole varaa ostaa omia varusteita tai jos varusteet ovat unohtuneet kotiin.

Kempeleen Lentopallo Ry. Kempeleen Lentopallossa tukirahat menevät lyhentämättöminä suoraan lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen.

Limingan Kiekko ry / Limingan Pallokarhut. Tuella pyritään saamaan lisää lapsia liikkumaan kahden koronavuoden jälkeen. Tuella mahdollistetaan harrastusvälineiden hankintoja sekä nuorten ohjaajien työllistymistä jalkapallokerhojen sekä lasten joukkueiden ohjaamisen parissa.

Limingan Niittomiehet ry. Tuki ohjattaisiin tämän vuoden Rantalakeus-lehden kanssa järjestettävään Rantalakeus-maastojuoksusarjan tapahtumiin. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki halukkaat ikään tai kuntotasoon katsomatta. Tuen avulla tapahtuma pystytään tarjoamaan maksuttomana kaikille osallistujille.

Limingan Partiotyön Tuki ry. Tuen avulla tukisimme eräpartiolippukunta Limingan Niittykärppien vaellus-, leiri- ja telttakaluston sekä melontatoiminta tarvikkeiden hankintaa ja ylläpitoa. Tuella tukisimme lippukunnan omien isojen leirien kuljetuksia sekä piirien ja valtakunnallisten leirien matkakustannuksia.

Muhoksen Kirkonkylän koulu. Tuella hankkisimme huomioliivit lapsille. Olemme liikkuva mainos kulkiessamme kylän raitilla.

Muhoksen Pelastakaa Lapset ry. Tuen käyttökohteena olisi perheitten virkistysretki (bussikuljetus) heikon toimeentulon kanssa kamppaileville lapsiperheille. Retki olisi päivän tai yhden yön kestävä. Perhe osallistuisi retkeen maksutta. Emme ole voineet viime vuosina järjestää perheretkeä kustannussyistä.

Muhoksen Voitto ry. Tuki menee eri-ikäisen lasten ja nuorten harrastamisen/kilpailemisen tukemiseen. Tuen avulla pystymme lisäämään harjoitteluryhmiin pätevää valmennusta, uusia ryhmiä aloitteleville ja erityistarpeet pystytään ottamaan entistä paremmin huomioon. Kisojen kustannuksiin tarvitaan lisärahoitusta.

Ponkilan Pantterit ry. Talkoovoimin järjestettävän jalkapallon junioritoiminnan tukeminen hankkimalla harjoitusvälineitä, järjestämällä pelitapahtumia ja kattamalla osallistumismaksuja.

Pudasjärven Urheilijat ry. Tuen avulla järjestämme yhteisleirin syötteellä, jossa eri lajien harrastajat pääsevät kokeilemaan toistensa lajeja. Elämyksellinen ja yhteisöllinen viikonloppu, jossa nuoret saavat aikuisten ohjauksessa yhdessä tekemisen mallia erilaisten ongelman ratkaisujen avulla.

Voimistelu- ja urheiluseura Kempeleen Kiri ry. Mahdollinen tuki kanavoitaisiin suoraan junioritoimintaamme kohdistuen tasaisesti kaikkiin junioreihin, 5–18 vuotiaisiin lapsiin.

Raahen seutu

AS Moon ry. Tuen avulla AS Moon ry tarjoaa matalan kynnyksen toimintana alakouluikäisille lapsille ilmaista futsalkerhotoimintaa Raahessa. Tuen avulla voimme tarvittaessa laajentaa ryhmäkokojen määrää, kyetessämme tarjoamaan kerhotoimintaa useammassa käyttöpaikassa ja useammalla ohjaajalla.

Raahen purjehdusseura ry. Saamamme tuki käytetään täysimääräisenä lasten purjehduksessa käytettävän kaluston korjaamiseen. Kaluston kunnostaminen on ensiarvoisen tärkeää turvallisen harrastamisen takia. Korjaaminen tehdään talkoilla ja tuki käytetään tarvikkeisiin ja varaosiin.

Raahen Suzukisoittajien kannatusyhdistys ry. Tuen avulla Raahen Suzukisoittajien kannatusyhdistys ry järjestää kesällä esiintymisiä Raahen ja seutukunnan alueella, joihin osallistuu eri ikäisiä viulisteja.

Ruukin Formula-K Kerho ry. Haemme tukea lasten ja nuorten toimintaan karting-koulun ja lajiin tutustumistilaisuuksien muodossa. Tuen avulla voisimme pitää perittävät maksut kohtuullisina tai parhaassa tapauksessa ainakin osa toiminnasta voitaisiin järjestää edelleen maksuttomana.

Ruukki Rangers ry. Pohjois-Suomen ensimmäiset lännenratsastuksen kansallisen tason kilpailut järjestetään Rajakorpi Ranchilla elokuussa, aina keppihevosluokasta kansallisen tason luokkiin asti. Haluamme tukea erityisesti lapsia ja nuoria hakeutumaan harrastusten ja liikunnan pariin.

Vihannin 4h-yhdistys ry. Tuki käytetään kokonaisuudessaan lasten ja nuorten harrastustoimintaan (esim. viikoittain koulujen lukukauden aikana järjestettävät kokki-, liikunta- ja monitoimikerhot). Tuella olisi mahtava järjestää toiminnassa mukana oleville lapsille ja nuorille jotain spesiaalia 90. toimintavuotemme kunniaksi!

Vihannin Judo ry. Vihannin Judo ry on Raahen kaupungin Vihannissa toimiva pirteä 30-vuotias judoseura, joka liikuttaa aktiivisesti alueen lapsia ja nuoria. Tukisummalla tuettaisiin lasten kisamatkojen ja koulutusten kustannuksia.

Voimistelu- ja urheiluseura Piippolan Terävä. Tuella hankittaisiin skeittejä, skuutteja ja turvavarusteita, joita nuoret voisivat lainata ja käyttää jo olemassa olevalla rampilla. Myös frisbee radan laajentamiseen ja kunnostamiseen menisi osa.

Rovaniemi

Arctic Cheer All-Star ry. Tuki käytetään toiminnan jatkumisen varmistamiseksi.

FC Santa Claus Napapiiri ry. Tuki käytetään täysimääräisesti lasten harrastamisen hyväksi, kulujen alhaalla pitämiseen. Tämänkaltaiset tuet ovat meidänkaltaisille seuroille äärimmäisen tärkeitä, meillä kohdistuu tuki tosi isolle joukolle lapsia ja nuoria.

Lapin Lukko ry Nyrkkeilyjaosto. Nyrkkeily on matalan kynnyksen laji ja eräs edullisimmista lajeista harrastaa. Haluamme myös pitää sen sellaisena ja tehdä töitä hienon harrastuksen parissa tarjoten lapsille ja nuorille puitteet laadukkaaseen harrastamiseen matalalla kynnyksellä.

Lapin Martat ry. Tuki käytettäisiin ohjattuun harrastustoimintaan alle 16-vuotiaille: Ruoanvalmistuksen perustaitoja ja terveellisiä valintoja yhdessä tehden keittiössä. Lisäksi teemme retkiä luontoon, tutustumme luonnonantimiin ja retkiruokien valmistukseen.

Lapin Yleisurheilu. Tuen avulla voimme antaa apua ja tukea jäsenseuroille, jotta toiminta pyörisi. Auttaa vähävaraisia lapsia/nuoria, jotta liikuntaharrastus säilyisi, syrjäytyminen vähenisi, lapset saataisiin takaisin kentille ja harjoitusjuttuihin omaksi iloksi liikkumaan yhdessä.

Lions-piiri 107-L ry. Tuki käytettäisiin peruskoulun 1–3-luokkien oppilaille järjestettävään normaalista poikkeavaan koulupäivään. Tarkoituksena on tutustuttaa lapset ja nuoret ympäristönsuojeluun ja sen merkitykseen tutustumalla lähivesistöön pilkkitapahtuman merkeissä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry. Tuki käytettäisiin MLL:n maksuttomaan kerhotoimintaan ympäri Lappia. MLL:n paikallisyhdistyksiä on 20. Tuki jaettaisiin paikallisyhdistyksille, jotka voisivat järjestää lasten- ja nuorten kerhoja tai muuta toimintaa lapsiperheille.

Ounasvaaran Atleettiklubi ry. Tuki käytetään Ounasvaaran Atleetti Klubin junioripainonnostajien harrastustoimintaan. Arinan tuella voimme järjestää lapsille korona-ajan jälkeen yhteisen mukavan tapahtuman ja/tai osallistua tuen myötä esimerkiksi leirien kustannuksiin.

Ounasvaaran Hiihtoseura ry. Haemme tukea monipuolisen kesäleirin järjestämiseen lapsille ja nuorille. Leirin aikana lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan eri lajiemme pariin ja haastamaan itseään mukavassa porukassa. Leirin tavoitteena on tarjota sytyke toimintaamme mukaan lähtemiseen ja innostaa jo mukana olevia.

Rovaniemen Kiekko ry. Tuki käytettäisiin lasten kiekkokoulujen ja harrastekiekkoryhmien toiminnan tukemiseen.

Rovaniemen NMKY ry. Pelireissut pohjoisesta on yleensä pitkiä ja haluamme turvata varsinkin pienemmille junioreille turvalliset peli- ja turnausreissut käyttäen ammattikuljettajia. Tuen avulla voisimme joko täysimääräisesti tai kompensoiden kilometreittäin tukea joukkueita valitsemaan kuljetusfirman pelireissuja turvaamaan.

Rovaniemen Palloseura ry. Tuki kohdistetaan suoraan lyhentämättömänä lasten ja nuorten monipuolisen harrastustoiminnan toteuttamiseen ja sen kehittämiseen.

Rovaniemen Pöytätennis -60 ry. Tuen käyttökohteena olisi lasten ja nuorten pöytätennisleirin järjestäminen elokuussa 2022. Osallistujia leirille on tulossa ainakin Oulusta, Kemistä ja Rovaniemeltä.

Rovaniemen Taitoluistelijat ry. Rovaniemen Taitoluistelijat ry (RoiTa) on Suomen pohjoisin, vuonna 2004 perustettu taitoluisteluseura, joka toimii Lapin urheiluopisto Santasportin yhteydessä. Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta-tuen seura kohdentaa alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjaajien ja valmentajien koulutus- ja palkkauskuluihin.

Rovaniemen Voimistelu ja Liikunta ry. Haemme 800 euron tukea lasten ja nuorten voimisteluharrastajien esiintymis- ja kilpailuasujen hankintaan. Tuki ohjataan erityisesti vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollistamiseen.

Siepakat ry. Siepakat ry on rovaniemeläinen kansantanssi- ja musiikkiyhdistys, jonka nuorimmat harrastajat ovat 1v ja yläikärajaa ei ole. Siepakat antaa tilaa luovuudelle sekä innostaa kaikenikäisiä liikunnan, tanssin ja musiikin pariin.

Taipumattomat ry. Saatavalla tuella mahdollistetaan lasten ja nuorten monipuolista liikunnallisten taitojen oppimista, mistä harrastajat saavat vahvan pohjan lajille kuin lajille tulevaisuuteen.

Meri-Lappi

Alatornion Ahjo. Meidän tavoitteemme on saada koronan passivoimat lapset/nuoret terveellisen liikunnan pariin takaisin. Halumme on taata lapsille tasapuolinen ja turvallinen ympäristö harrastaa pyöräilyä. Taloudellisen tuen osoittaisimme sosiaalisin perustein lasten harrastusvälineisiin, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa.

Alatornion Pirkat. Tuen avulla osallistumismaksujen suuruus saadaan laskettua sellaiseksi, että kaikilla lapsilla on todellinen mahdollisuus osallistua harrastukseen.

Hyvän mielen Hevostelijat ry. Saatava tuki käytettäisiin lasten ja nuorten hyväksi järjestämällä erilaisia tapahtumia, kisoja ja koulutuksia hevosten käsittelyyn ja ymmärtämiseen liittyen sekä erilaisia retkiä. Unohtamatta keppihevoskerhoa jossa mm. tehdään itse omia keppihevosia.

Hyväntekeväisyysyhdistys Arjen Tuki ry. Tuki tullaan käyttämään Meri-Lapin alueella, lasten liikunnallisiin joukkotapahtumiin, joissa on mahdollisuus hyppiä trampoliinissa, pomppulinnassa, temppuradalla, vierailla Lapparin Activity Parkissa ja Hoplop seikkailupuistossa.

Kemin Lämärit ry. Toimintamme laajentuessa haemme tukea mahdollistaaksemme eri taloudellisissa tilanteissa olevien perheiden harrastamisen sekä laadukkaan ja turvallisen harjoittelun. Tuella koulutamme valmentajiamme sekä hankimme turvamattoja sekä apuvälineitä mm. maa-akrojen turvalliseen harjoitteluun.

Kemin Uimaseura ry. Varusteiden päivitystä esim. selkäuintilähtötelineet, joita hallissamme ei ole käytettävissä kaupungin puolesta.

Keminmaan Pallo Ry. Saatu tuki käytetään 100 % lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen. Tukea käytettäisiin mm. hallivuokrien ja kulukorvauksien kattamiseen sekä harrastusvälineiden hankintaan, jotta lapset ja nuoret voivat jatkossakin harrastaa.

Laivakankaan Ravinuoret. Tuki käytettäisiin ponileiriin sekä yhteiseen retkeen poni kuninkuusraveihin.

Meri-Lapin ratsastajat ry. Lasten ja nuorten ratsastusvalmennuksiin ohjatulla tuella voimme järjestää seuramme nuorille jäsenille valmennuksia ja hevostaitokursseja, joihin yhä useamman olisi mahdollista osallistua ja oppia uusita taitoja, myös elämää varten.

Meri-Lapin Taitoluistelijat ry. MerTa käyttäisi tukea alentamaan harrastuskustannuksia, kilpailumatkojen kustannukset ovat kohonneet merkittävästi. Lisäksi tukea käytettäisiin omien harrastajien kouluttamiseen lajiliiton ohjaajakoulutuksissa, eli haluamme pitää yllä ja kehittää laadukasta lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Meri-Lapin Yhden Vanhemman Perheet ry. Tuen tavoitteena auttaa perheitä lasten kanssa lomalle. Yksinhuoltajilla ei ole varaa viedä lapsia ja nuoria kauemmas lomamatkoille, nyt kun kaikki taas on kalliimpaa, pyrimme järjestämään lapsille ja nuorille yhden vanhemman perheille retken kesällä 2022 Kalajoelle/Powerparkiin/Tampereelle Särkänniemeen.

Sastamolo Kings Floorball Kemi Ry. Tuen kohde olisi ensi kaudella perustettavan Kortteliliiga ja siihen liittyvät kustannukset. Aikomuksenamme on liikuttaa ala-asteikäisiä junioreita pienpeleillä toteutettavien turnausten muodossa. Haluamme tarjota junioreille pelaamista, johon on helppo astua mukaan erittäin pienellä kynnyksellä.

SPR Meri-Lappi. Olemme järjestämässä Napapiirin osaston kanssa kesäleirin 20 lapselle Rovaniemelle 5-8.8.2022. Tarvitsemme tukea, koska osastollamme on paljon toimintaa, eikä kaikkeen riitä isoa rahoitusta. Tuki käytettäisiin ruokaan, askartelumateriaaleihin ja leiripaikan vuokraan.

Syväkankaan koulun tukioppilaat. Tuki käytetään yhtenäiskoulun oppilaiden kouluviihtyvyyden parantamiseen, kouluväkivallan/kiusaamisen sekä yksinäisyyden ennaltaehkäisemiseen. Lasten ja nuorten välituntitoiminnan, erilaisten tempausten ja teemapäivien järjestämiseen sekä mahdollisen kerho-/klubitoiminnan ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Tervolan Terävä. Tervolan Terävä käyttäisi Arinan tuen lasten ja nuorten liikuntatoiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Innostavien urheiluvälineiden hankinta kerhoihin sekä kerho-ohjaajien koulutus tulisivat tuen käyttökohteiksi.

Tornion Ice Hockey Club ry. Tuen avulla voimme tarjota päivittäisen tuen niin seuran pelaajille, vanhemmille kuin valmentajillekin. Jokaiselle olisi tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus tulla mukaan tiikeriperheeseen.
Halukkaita voisimme kouluttaa seuran toimintaan mukaan.

Veitsiluodon Kalamiehet ry. Haluamme tarjota jokaiselle nuorelle kalastus- ja retkeilyaiheisia kannustimia ylläpitämään kalastus- ja retkeilyharrastuksen kipinää. Kalastusharrastuksen vähentyminen huolettaa meitä ja haluammekin pystyä vaikuttamaan tietotaidon siirtämiseen myös aikuisväestön kautta nuoremmille polville.

Veitsiluodon Kisaveikot ry. Tuki käytetään matalan kynnyksen monipuolisen yleisurheilun harrastustoiminnan ylläpitämisen ja järjestämiseen Kemin ja lähikuntien lapsille ja nuorille. Veitsiluodon Kisaveikot käyttää tukisumman Kemin ja lähialueen lapsille ja nuorille suunnatun yleisurheilun ohjatun harrastustoiminnan järjestämiseen.

Visa Ski Team Kemi. Tuen käyttökohteena olisi Kemissä käynnistyvä nuorten matalan kynnyksen hiihdon harrasteryhmä kaudelle 22–23.

Muu Lappi

Inarin Ilves Ry. Tuki käytetään junioreiden matalan kynnyksen Pallovelho-toiminnan kehittämiseen Inarin kirkonkylän alueella.

Kittilän 4H-yhdistys ry. Meillä tuen käyttökohde on lasten ja nuorten kerhotoiminta. Meillä tarvitaan tukea esim. materiaali-, raaka-aine-, varuste-, ja välinehankintoihin.

Kolarin Kontio. Pidetään yhdessä Pohjoisen puolta -tuki käytetään harrastamisen mahdollistamiseen kaikille pienin kustannuksin. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus olla mukana ja osallistua joukkueiden toimintaan. Tuki käytetään lyhentämättömänä junioreiden turnausreissuihin ja muuhun toimintaan.

Kolarin Työväen Urheilijat ry. Tuki käytettäisiin lasten ja nuorten harrastustoiminnan edistämiseksi, kohtuulliseen hintaan. Vähävaraisuus ei saa olla este harrastuksille.

Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry. Tuki käytettäisiin lippukunnan lasten ja nuorten retki- ja leiritoimintaan sekä erätaitojen ja vastuullisen retkeilyn vahvistamiseen. Tuki mahdollistaisi myös matalan kynnyksen retken järjestämisen paikkakunnan ”ei vielä partiolaisille” lapsille ja nuorille.

Lapin Sudet ry. Tuella järjestetään erilaisia tapahtumia, hankitaan tarvittavia materiaaleja, välineitä eri lajeihin. Kauaksi on myös pitkä matka, niin osa tuesta menee korvaamaan matkakuluja, joita kertyy iso summa kauden aikana, kun lentisjunnut matkaavat pitkin Suomea.

Lapin Veikot painijaosto. Mahdollisesti saamamme tuki käytettäisiin lasten ja nuorten painin harrastusvälineiden hankintaan, uusien ohjaajien/valmentajien kouluttamiseen ja tyttöpainin kehittämiseen. Painijaosto tukee tarvittaessa tapauskohtaisesti painia harrastavia perheitä heidän harrastusvälineiden hankinnassa ja kausimaksuissaan.

SB-69 ry. Tuki ohjattaisiin lasten ja nuorten ohjattuun salibandytoimintaan Ivalossa ja Inarissa.
Tuen avulla mahdollistetaan matalankynnyksen liikuntaharrastus säännöllisellä kerhotoiminnalla, sekä lajileireillä.

Tunturi-Kiekko ry. Haluamme olla tuen avulla luomassa, kehittämässä ja pilotoimassa lasten ja nuorten harrastus ja kilpailutoimintaan uusia toimintamalleja ja tapoja, joissa laadukasta ja tavoitteellista toimintaa järjestetään oman seuran sisällä, omassa kunnassa ja omalla porukalla.

Törmäsen kyläyhdistys ry. Törmäsen kyläyhdistys ry haluaa edesauttaa kylän lapsia ja nuoria yhteistoimintaan, jonka johdosta haluamme tuen avulla päivittää Keitaan pihassa olevia keinuja ja liukumäkeä sekä lisätä peli-iltoihin erilaisia pelejä.

Ylläksen Nousu ry. Nousulla on kunnianhimoinen tavoite tarjota ulkosalibandykenttä lasten omatoimisen pelaamisen lisäämiseksi. Jos kenttää ei paikan tai rahoituksen puutteen vuoksi saada, niin tuetaan aloittavia junioreita laadukkailla mailoilla ja suojalaseilla, että aloittaminen onnistuu mahdollisimman pienellä kynnyksellä.